Hirdetés
Archivum

Az Oregon nyerte a 3×3-as bajnokságot az USA-ban, Sabrina Ionescu az MVP:

:

Hirdetés

Új helyszín, bõvebb mezõny, de régi gyõztes. A tavalyi évhez hasonlóan az egész nagypályás szezonban zseniális Sabrina Ionescu vezetésével az Oregon Egyetem csapata nyerte a 3×3-as országos bajnokságot az Egyesült Államokban.

Fotó: USA Basketball

Fotó: USA Basketball

Korábban nagy terjedelemben írtunk arról, hogy sok tekintetben új alapokra került az Egyesült Államokban a 3×3-as kosárlabda. Las Vegasban rendkívül profi körítéssel rendezték a napokban az országos bajnokságot, mely egyben válogatott összetartás is volt. A játékosokat olyan szemmel is nézte a szakmai stáb, hogy mindenki számára nyitott a keretbe kerülés a nagy tornákra. Ezen felül pedig a RedBull a szakág mellé állt egy 23 állomásból álló versenysorozat finanszírozásával.

Az USA-ban a 3×3-as szakmai program az egyetemi versenyrendszerre épül, melybõl a nagypályán is Final Four csapatot építõ Oregon Egyetem veszi az egyik legkomolyabban ezt a szakágat. A nagypályás teljesítményéért Wooden-díjat kapó Sabrina Ionescu például hangsúlyozta Las Vegasban, hogy minden nap gyakorolnak. Mellette a 3×3-as együttest ezúttal Ruthy Hebard, Lydia Giomi és Otiona Gildon alkotta.

A hétvégi szereplésüket nézve nem domináltak annyira az Oregon játékosai, mint tavaly. Ezúttal a csoportkörben szenvedtek egy vereséget. Ezt követõen a nyolc közé jutásért a DePaul-t, a negyeddöntõben a Stanfordot múlták felül. Az elõdöntõben a Defend nevû vegyes intézményi csapatot gyõzték le, míg a döntõben a másikat, amelyik Drive néven futott. A fináléban 21-20-a nyert az Oregon. Az utolsó másodpercekben a késõbb MVP-nek megválasztott Ionescu értékesítette a döntõ büntetõt.

Fotó: USA Basketball

Fotó: USA Basketball

Hirdetés