Hirdetés
USA

Az Oregon State vendége lesz az amerikai válogatott:

:

Hirdetés

Kedden a hajnali órákban az Oregon State vendégeként lép pályára a négy meccses egyetemi túrát teljesítő amerikai válogatott.

Dawn Staley együttese a Stanford ellen mutatkozott be az egyetemi túráján. Bár a játékosok a WNBA szezon óta nem léptek pályára, kifejezetten jó formát mutatott az amerikai válogatott. Ezt hűen tükrözi az 50% feletti mezőnymutató, a 48-31-re nyert lepattanócsata, a második esélyből elért 18 pont és a 23 gólpassz. Szemmel láthatóan élvezte a játékot az olimpiai és világbajnoki címvédő gárda. Nneka Ogwumike dupla-duplával tért vissza egykori egyetemi sikerei helyszínére, de érdemes kiemelni Sue Bird-öt. A világklasszis irányító ugyanis a tavalyi Ausztrália elleni világbajnoki finálé óta tétmérkőzésen nem lépett pályára.

“Nagyon jó érzés volt. Egészen a meccsig nem tudatosult bennem, hogy a spanyolországi világbajnoki döntő óta nem játszottam. Ez 13 hónap, ami rengeteg idő. Jó volt játszani, különösen úgy, hogy teljesen egészségesnek mondhatom magam.” – fogalmazott Bird, aki mellett a gyermekvállalás után formáját építő Skylar Diggins-Smith, illetve Seimone Augustus, Layshia Clarendon és Diana Taurasi is visszatérőnek tekinthető. Az itt felsorolt játékosok ugyanis összesen 28 tétmeccset játszottak a 2019-es naptári évben.

Fotó: USA.Basketball

Természetesen nem csak a válogatottról szól ez a túra, hanem az egyetemi csapatokról is, akiknek óriási lehetőség a legnagyobbak ellen szerepelni. Az Oregon State irányítója Destiny Slocum például a meccset felvezető sajtóeseményen elárulta, hogy egyszer volt alkalma Diana Taurasi-val beszélni és szabályosan félt, zavarba volt ekkor. Jól látható, hogy mekkora szó ilyen kaliberű zsenik ellen játszani.  “Szerintem ez nagyszerű lehetőség számunkra” – mondta Slocum. „Ők a női kosárlabda legendái, olyan sportolók, akiknek szurkolok, a játékát figyelem, amióta az eszemet tudom. Fantasztikus lehetőség lesz ez az este számunkra, hogy ne csak játszunk velünk egy bemutató meccset, de tanulhatunk is tőlük. Sok tapasztalatot vihetünk magunkkal a szezon kezdete előtt. ”

Az Oregon vezetőedzője Scott Rueck pedig azt emelte ki, hogy szeretnének a szezon végén beleszólni a bajnoki címért zajló versenyfutásba és azzal az egyetemi kosárlabdázás “legnagyobb színpadán szerepelni”. Ilyen szempontból pedig értékes tapasztalatot szerezhetnek és nem feltartott kézzel mennek pályára. “Remélem, hogy megfelelő lesz a hozzáállás és valóban tudunk egy jót játszani.” – mondta a szakember.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés