Hirdetés
USA

Az Oregon újabb történelmi elismerése:

:

Hirdetés

Kivételes időket élünk a női kosárlabdában és ez nem csak a kialakult járványügyi helyzet miatt van így. Az Egyesült Államokban az egyetemi versenyrendszerből egy olyan trió lép a profik közé, akik a következő egy-másfél évtizedet meghatározhatják a sportágban. Az Oregon nagy hármasáról van szó, akik éjszaka ismét történelmet írtak.

Az edzők szakmai szervezete (Women’s Basketball Coaches Association) kiosztotta posztonként az év legjobbja elismeréseket, illetve hétfőről keddre virradóra a Wooden-díjat is átadták.

A posztokat nézve az év ötösébe (“Naismith Starting 5”) először adott a sportág történetében egy szakmai program három játékost. Egyes poszton Sabrina Ionescu, hármason Satou Sabally, míg négyesen Ruthy Hebard lett az ország legjobbja. Hozzájuk kettesként Aari McDonald (Arizona), míg ötösként Aliyah Boston (South Carolina) csatlakozott.

Az év legjobbjának járó Wooden-díjat pedig Sabrina Ionescunak ítélték oda. Az Oregon zsenije másodszor kapta meg az elismerést. Seimone Augustus, Candace Parker, Maya Moore és Brittney Griner tudott duplázni. Az egyetlen triplázó pedig Breanna Stewart.

A Wooden-díj átadása:

Fotó: Oregon WBB

Hirdetés