Hirdetés
Európa

Az Orenburg csapatából mindenki tünetmentes:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nagyezsda Orenburg küldöttsége a lyon-i Euroliga negyeddöntőjéről hazaérkezve karanténba került. Az orosz klub vasárnap adott ki tájékoztatást a jelenlegi helyzetükről.

Mint ismert, Oroszországban drasztikusan megszigorították a beutazást és hatósági döntés értelmében a fertőzöttnek nyilvánított területekről – ilyen Franciaország is – érkezők 14 nap karanténra kötelezhetők. A legnagyobb körültekintés és folyamatos hatósági egyeztetés ellenére a Nagyezsda Orenburg teljes utazó küldöttségére is ez a sors várt.

A játékosok, stábtagok és a vezetők otthonukban várják a fejleményeket a következő 14 napban. A klub orvosi stábja és a hatóságok mindenkivel tartják a kapcsolatot, eddig a teljes küldöttség tünetmentes – olvasható a klub közleményében. A rsport.ria.ru portálnak Oleg Khramkin klubmenedzser elmondta, hogy mindenki átesett a teszten és ezek eredménye negatív. Ettől függetlenül természetesen tudomásul veszik a hatósági döntést.

Oroszországban a hétvégén lezárult a középszakasz, szerencsére éppen az Orenburg volt szünnapos. A folytatással kapcsolatban azonban így óriási a bizonytalanság. A jövő héten a negyeddöntőkkel folytatódna a szezon, de az Orenburg még minimum 10 napig nem léphet pályára. Az orosz szövetség az utánpótlás-bajnokságokat leállította, de a profi versenysorozatok folytatása mellett elkötelezett. Nagy kérdés, hogy milyen döntés születik. Egyetlen megoldás, hogy két hét szünetre vonul a bajnokság és megvárják, amíg a karatén helyzetből kikerül az Orenburg. Ezen csúszás miatt azonban a WNBA játékosok amerikai jelenési kötelezettségéig nem biztos, hogy befejezhetőek a liga küzdelmei.

 

Hirdetés