Hirdetés
Archivum

Az Orenburg ellen folytatja a Sopron:

:

Hirdetés

Szerdán újabb forduló következik a nõi kosárlabda Euroligában. A gyõrieket is soraiban tudó A-csoport ezúttal szünnapos, így a B és a C jelû hetesekben zajlik a küzdelem. A Sopron vendége az Orenburg lesz.

Az Orenburg egy kétarcú csapat, hiszen bombaerõs kerettel és kiváló gazdasági feltételek mellett dolgozhatnak, de az eredmények nem feltétlenül vannak összhangban ezekkel a lehetõségekkel. Éppen a két csapat december eleji oroszországi mérkõzése elõtt váltott edzõt az Orenburg és a görög George Dikeoulakos érkezése után megnyertek sorozatban öt Euroliga meccset. A legutóbbi fordulóban a Fenerbahce ellen szakadt meg a jó sorozatuk.

Dikeoulakos érkezésénél is nagyobb hatással lehetett azonban az eredményekre, hogy a nem-európai játékosok létszámkorlátja miatt a tengerentúli különítményben a villámgyors irányító Temeka Johnson helyét Glory Johnson vette át három mérkõzés után. Glory Johnson magas posztokon stabilítást és nagyobb variációs lehetõségeket adott. A Fenerbahce ellen viszont megsérült az ujja, így az eddig az orosz bajnokságban szereplõ Temeka Johnson visszakerült az Euroliga keretbe.

Bár így is toronymagas favorit az Orenburg, a kényszerû változás mindenképpen növeli az esélyt a bravúrra. Glory Johnson remeklésének vesztese Natalia Anoikina volt, aki kiválóan kezdte a szezont, majd jelentõsen visszaestek a percei az Euroligában. Amikor a Fenerbahce ellen Glory Johnson kidõlt, ismét 30 percet töltött a pályán és 13 pontot, illetve 9 lepattanót jegyzett. A védésére mindenképpen fel kell készülni.

Az Orenburg legeredményesebb játékosa természetesen DeWanna Booner, aki 17.7 pontot és 8.6 lepattanót átlagol. Bonner senkihez sem hasonlító fizikális adottságokkal rendelkezik a nõi mezõnyben és Dikeoulakos gyors játékot váró, futós rendeszerébe kiválóan illeszkedik. Mellette öt játékos átlagolt 8.5 pont felett a csapat keretébõl, ami jól mutatja a varicációs lehetõségeket.

A két csapat decemberi mérkõzésén Zhedik szerzett 20, Dimitrakou 12 pontot. Akkor elsõsorban az 56.5%-os orosz dobóforma és a nyolc hazai tripla döntött. A 71-49-es vereség alkalmával az utolsó 8 perc adott okot kisebb hiányérzetre, hiszen ekkor nagyon megugrott a különbség a felek között. Addig Hawkins és Fegyverneky jó teljesítményének köszönhetõen nyílt volt a csata.

Összességében elmondható, hogy az Orenburg az a sztárcsapat, amelyik messze nem rendelkezik olyan sérthetetlenségi nimbusszal, mint a Jekatyerinburg vagy jobb napjaikon a török óriások. Hullámzó teljesítményû gárda, melyet jó védekezéssel már nem egy rivális zökkentett ki a ritmusból. Erre a Sopron is képes lehet és egy nagy bravúr komoly lépést jelentene a rájátszás felé.

Hirdetés