Hirdetés
Archivum

Az Orenburg és a Gdynia érkezik:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön újabb fordulót rendeznek a nõi kosárlabda Euroligában. A Sopron az Orenburg együttesével méri össze az erejét, míg Gyõrbe az egykoron szebb napokat látott Gdynia látogat.

A Sopronnak jóval nehezebb dolga lesz, mint múlt héten a Tarbes ellen, Székely Norbert együttese szerdán 18 órától az Orenburggal méri össze az erejét. A harmadik számú orosz alakulat erõs kerettel rendelkezik. A csapat motorja az Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választott Elena Danilochkina, illetve a fehérorosz válogatott oszlopa Anastasiya Veramejenka, aki egészen kivételes formát mutatott a szezon elsõ mérkõzésein. Az Orenburgnál a két klasszis mellett a rutinra sem lehet panasz, Olga Ovcharenko, Katsiaryna Snytsina és a Sopronban is megforduló Oxana Zakalyuzhnaya sem ma kezdte a kosárlabdázást.

Az Aleksandr Kovalev vezette szakmai stábnak nincs azonban könnyû dolga. A gárdában szintén meghatározó embernek számító orosz válogatott Liudmila Sapova sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, míg a friss WNBA-bajnok Rebekkah Brunson érkezése kiszámíthatatlan, csakúgy mint a formája.

A Schio egy héttel ezelõtt a második félidõben verte az Orenburgot. A szünetben még az oroszok vezettek, de a harmadik negyedre keményített védekezésén az olasz gárda és ezzel együtt gyorsították a támadójátékukat, ami végül gyõzelmet ért. Valami hasonló kellene a soproni együttestõl is. Az olasz bajnokhoz hasonlóan egy sikerrel nagy lépést tenne a rájátszás felé Székely Norbert együttese.

A Gyõr vendége a Gdynia lesz. A lengyel sztárcsapat egykoron szebb napokat látott, de elõbb az európai porondon, majd pedig az utóbbi két szezonban saját hazájukban is elveszítették dominanciájukat.  A Gdynia lényegesen kevesebbõl gazdálkodhat, mint akár 2-3 évvel ezelõtt. A legnagyobb fogásuk az átigazolási piacon, így nem is a játékosok között keresendõ, hanem a kispadon. A lengyelek elcsábították a Rivas Ecopolistól a szezon végén elbúcsúzó Javier Fortot. Persze nagy kérdés, hogy a spanyol szakember, aki a madridi gárdából egy európai középcsapatot faragott, meddig dolgozhat, mivel emlékezhetünk rá: tavaly Gdyniában három szakvezetõt fogyasztottak.

Ami a játékosokat illeti. A Jekatyerinburg ellen a legnagyobb erõsségük a gaboni születésû, de francia állampolgárságú Geraldine Robert volt 17 pontjával. A Gdynia elsõsorban palánk alatt lehet veszélyes, ahol Ewelina Gala, a szerb Ines Ajanovic és a jamaikai Anelka Henry okozhatják a legtöbb fejtörést Fûzy Ákos csapatának. A fentebb kiemeltek mellett az amerikai irányító Jolene Anderson és a szerb hátvéd Adrijana Knezevic alkotja a lengyel bronzérmes vázát.

Gyõri szempontból ez a mérkõzés azért lehet igazán érdekes, mert választ kapunk arra, hogy az Euroliga középmezõnyének második feléhez tartozó gárda ellen mire mehetnek Rasheed Ritáék. Egy héttel ezelõtt a Valencia ellen a bemutatkozás jól sikerült és azóta Renee Montgomery is tudott már együtt dolgozni a társaival, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot.

Az Euroliga 2. fordulójának programja
 

A-csoport

Október 19., szerda
ZVVZ USK Praha – Galatasaray 18:00
UMMC Jekatyerinburg – Bourges Basket 15:00
Ros Casares Valencia – VICI Aistes 19:30


Október 20., csütörtök
UNI Seat Gyõr – Lotos Gdynia 18:00

B-csoport

Október 19., szerda
UNIQA-Euroleasing Sopron Sopron – Nagyezsda Orenburg 18:00
Fenerbahce – CCC Polkowice 20:00
Perfumerias Avenida – Beretta-Famila 20:30

C-csoport

Október 19., szerda
Szpartak Moszkva Vidnoje – Wisla Can-Pack Krakow 18:00
Good Angels Kosice – Rivas Ecopolis 19:00
BLMA – Frisco Brno 20:00

Október 20., csütörtök
CB Taranto – Gospic CO 20:30

Hirdetés