Hirdetés
Archivum

Az Orenburg és a Kurszk jutott még a legjobb négy közé:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték Oroszországban a negyeddöntõk sorsdöntõ harmadik mérkõzéseit, melyeken a magasabban rangsorolt gárdák jutottak tovább, így a Jekatyerinburg ellenfele a Kurszk, a Szpartak Moszkva ellenfele pedig az Orenburg lesz.

Az Orenburg-Dinamo Moszkva párharcban az elsõ mérkõzést hazai pályán hatalmas meglepetésre egy ponttal megnyerte a korábbi évekhez képest jelentõsen meggyengült moszkvai gárda. A második mérkõzésen, immár Orenburgban aztán érvényesült a papírforma és innentõl kezdve nem volt kérdés, hogy mely csapat készülhet az elõdöntõre. A fõvárosiak egy negyed után még vezettek is, majd a végül 17 egységig jutó Sapova vezetésével a szünetre 10 pontra hízott a hazaiak elõnye. A harmadik negyedben még volt egy fellángolása a Dinamónak, amikor 7 pontra is felzárkóztak, de összességében magabiztosan uralta a találkozót az Orenburg. A vége 74-58 lett és összesítésben 2-1-es orenburgi továbbjutás.

A Kurszk-Vologda párharcban szintén hozta az egy hazai mérkõzését a Vologda, de a kurszki összecsapásokon meglepetésre nem volt esélyük. Pénteken könnyedén egyenlített a Kurszk és szombaton este a túlórát is magabiztosan hozták. Már egy negyed után 18 pont volt a differencia és ez a lefújás pillanatára 43-ra nõtt. A 93-50-es végeredményt hozó találkozón Donnette Snow 19 ponttal vette ki a részét a kurszki sikerbõl.

Az elõdöntõket az EuroLiga Final Four-t követõen rendezik. Az elsõ találkozóra április 14-én kerül sor.

Eredmények

Nagyezsda Orenburg – Dinamo Moszkva 74-58
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 az Orenburg javára.

Dinamo Kurszk – Vologda-Сhevakata Vologda 93-50
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Kurszk javára.

Hirdetés