Hirdetés
Archivum

Az Orenburg megverte a Szpartak Moszkvát:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn rendezték az Orosz Bajnokság negyedik fordulóját, melyben két EuroLigás alakulat, a Szpartak Moszkva és az Orenburg rangadójára került sor. A találkozó félelmetesen hasonlított a moszkvaiak litvániai fellépéséhez. Pokey Chatman együttese az elsõ félidõben hatalmas elõnyt adott ellenfelének, melyet a végjátékban már nem sikerült ledolgozniuk. A harmadik EuroLigás alakulat, a Jekatyerinburg simán verte a Vologdát.

Oroszországban a negyedik forduló rangadójára Moszkvában került sor, ahol a Szpartak Moszkva fogadta a bajnokságban és az EuroLigában is botladozó Orenburgot. Érdekesen alakult a találkozó. Egy negyed után 17-16-ra még Pokey Chatman gárdája vezetett, majd a második szakaszt 10-26-ra húzta be az Orenburg és ezzel elléptek 27-42-re a nagyszünetre.

A folytatás hasonlóan alakult a moszkvaiak VICI Aistesis elleni EL mérkõzéséhez. Pokey Chatman tanítványai fokozták a tempót, de ez az Orenburg van olyan jó csapat, hogy ne adja le az elõnyét. A Moszkva csak három, illetve négy pontot tudott faragni a hátrányán a záró két negyedben, így a vége 74-82 lett. A gyõztes csapatból Becky Hammon és Veramejenka 20-20 pontot szerzett, míg Tina Charles neve mellé 17 pont és 13 lepattanó került.

A moszkvaiaknál Jekabsone (17 pont), Osipova (16 pont) és Milovanovics (15 pont) remekelt. Az EuroLiga címvédõjénél bemutatkozott a visszatérõ Lauren Jackson, de 18 perc játék alatt csak 2 pontot szerzett. Az ausztrál center 9 kétpontos kísérletébõl csak 1 talált a gyûrûbe.

A Jekatyerinburg hazai pályán fogadta a Vologdát. A találkozó egy negyed után eldõlt, amikor Gundars Vetra tanítványai 23-8-ra léptek riválisuktól. A mérkõzésen folyamatosan nõtt a különbség a két együttes között, a vége 83-50 lett. Az uráliaktól minden nevezett játékos pályára lépett és négyen értek el kétszámjegyû pontot.


Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Vologda-Сhevakata 83:50
Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 74:82
Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva – Szpartak Szentpétervár 52:72
Szpartak Noginszk – Dinamo Kurszk 57:78
Dinamo Moszkva – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 71:77

Hirdetés