Hirdetés
Archivum

Az Orenburg túlórázik az orosz negyeddöntõben:

:

Hirdetés

Lejátszották az orosz negyeddöntõ párharcok második mérkõzéseit. A magasabban rangsorolt gárdák otthonába költöztek a felek. Három párharc lezárult, de kisebb meglepetésre a Nagyezsda Orenburgra sorsdöntõ harmadik meccs vár.

Fotó: orenbasket.ru

Fotó: orenbasket.ru

Úgy tûnik, hogy a csütörtöki olaszországi Európa Kupa elõdöntõ sokat kivett a Nagyezsda Orenburg játékosaiból. Hazai pályán a negyeddöntõ második meccsén 82-75-ös vereséget szenvedtek az Enisey Krasznojarszktól. Ezzel 1-1-re módosult a párharc állása és hétfõn már le is játsszák a felek Orenburgban a sorsdöntõ harmadik meccset. Elfáradt a második találkozó hajrájára az Orenburg. A harmadik negyed közepéig 53-47-ig kézben tartották az irányítást. Az utolsó 15 percben azonban fokozatosan a Krasznojarszk került fölénybe és Stephanie Mavunga 30 pont, 11 lepattanós dupla-duplájával behúzták a gyõzelmet.

A másik három párharc 2-0-val lezárult. A címvédõ UMMC Jekatyerinburg 90-52-re múlta felül a Dinamo Novoszibirszket. A 22-5-ös elsõ negyedben eldõltek a lényeges kérdések. Kayla McBride 25 pontig jutott, míg Raisa Musina 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát jegyzett. A Dinamo Kurszk 101-46-ra múlta felül a Szpartak Moszkvát. A félidõre 24 pontos különbség alakult ki a felek között. Natasha Howard 24 ponttal, 13 lepattanóval ért el dupla-duplát. Az MBA Moszkva pedig 93-63-ra gyõzte le az Inventa Kurszkot.

Az elõdöntõben az UMMC Jekatyerinburg az MBA Moszkvával találkozik. A Dinamo Kurszkra pedig a Nagyezsda Orenburg – Enisey Krasznojarszk párharc továbbjutóva vár.

Hirdetés