Hirdetés
Archivum

Az Orenburgnak is spanyol edzõje lesz:

:

Hirdetés

Csütörtök délután megtartotta kerethirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatóját Oleg Khramkin, a Nagyezsda Orenburg elnöke. Az orosz bronzérmestõl négy játékos távozik, helyükre hárman érkeznek. Az új vezetõedzõ pedig Victor Lapena lett, aki legutóbb a Zaragozát irányította.

Fotó: orenbasket.ru

Fotó: orenbasket.ru

Az orenburgi klub elsõ embere a sajtótájékoztatóját az elmúlt évad értékelésével kezdte. Ebben elmondta, hogy szinten a nulláról kellett új csapatot építeni, hiszen kilenc játékos és a vezetõedzõ távozott tavaly nyáron. Szezon közben ráadásul edzõt cseréltek, Maros Kovacik helyét Alexander Kovalev vette át, miközben gondoskodni kellett Maria Cherepanova és a négy hónapra kidõlõ Alex Bentley pótlásáról. Ezen tények tükrében a bronzérmet reálisnak nevezte az orosz sportvezetõ, aki hozzátette: egy egészséges Alex Bentley-vel nemzetközi porondon kicsivel eredményesebb szereplés is elérhetõ lett volna.

Az Orenburgnál nem titkoltan az volt a cél, hogy együtt tartsák a csapat magját és ne legyen szükség akkora változtatásokra, mint tavaly nyáron. Ez a célt elérték, hiszen az orosz játékosok közül Anastasiya Shilova, Zhosselina Maiga, Ksenia Tikhonenko, Viktoriia Medvedeva, Tatyana Burik hosszabbított, míg a légiósok közül a spanyol center Sandra Ygueravide és a ponterõs amerikai játékosuk Brionna Jones szintén elkötelezte magát a folytatás mellett. Négyen távoztak az Orenburgtól, õk Anastasia Tochilova, Yana Degtyarskaya, Alex Bentley és Emma Cannon.

A távozók helyére posztra igazolva hárman érkeztek. A Novoszibirszk együttesétõl Olga Novikovát szerezték meg. A WNBA-ben a Chicago Sky-t erõsítõ center Adut Bulgak szintén Oroszországban folytatja. A 193 cm magas 25 éves játékos legutóbb Izraelben az Elitzur Ramlát erõsítette, ahol remek szezonja volt. Számítani lehetett rá, hogy valamelyik nagyobb ligába tud feljebb lépni. A harmadik új érkezõ pedig Erica Wheeler, akit a Besiktas-ból és az Indiana Fever gárdájából ismerhetünk. A leginkább 2-es poszton bevethetõ játékosnak ponterõs éve volt Törökországban. Wheeler a tervek szerint bolgár papírokkal fog szerepelni, hiszen már folyamatban van az állampolgársági ügyének intézése.

Az Orenburg elnöke azt is bejelentette, hogy Victor Lapena személyében spanyol vezetõedzõ veszi át a szakmai munka irányítását. A legutóbb Zaragozában dolgozó szakember korábban a Salamanca vezetõedzõje is volt. Oleg Khramkin fiatal, ambiciózus szakvezetõként mutatta be Lapenát és reményét fejezte ki, hogy vele az elmúlt évadhoz képest sikerül elõrébb lépni. Victor Lapena kinevezése azt jelenti, hogy a következõ évadban mindhárom orosz élcsapatot spanyol edzõ fog irányítani.

Hirdetés