Hirdetés
Magyarország

Az Origo kérdezte Honti Katát a terveiről és a jelenlegi feladatáról:

:

Hirdetés

A profi pályafutását tavaly tavasszal végleg lezáró Honti Kata Olaszországból látogatóba tért vissza Sopronba, de egyelőre még nem tudott hazautazni. A napokban az Orgio közölt részletes interjút. A hosszú beszélgetésben a Sopron Basket egykori klasszisa beszélt terveiről és jelenlegi munkájáról.

Honti Kata nem titkolta, hogy el tudna képzelni egy edző karriert fiatalok mellett: “Nagyon, el is tudom képzelni magam a jövőben a kispadon, de most a tanulmányaim és az egyéb munkák miatt parkoló pályára tettem az edzősködést. Olyan ambícióim nincsenek, hogy például az Euroligában irányítsak egy csapatot, de gyerekekkel például nagyon szívesen foglalkoznék. Semmiképpen nem szeretnék elszakadni a kosárlabdától.” – fogalmazott az interjúban, hozzátéve, hogy jelenleg fiatal edzőknek külföldre szervez szakmai utakat.

Abszolút, nagyon pozitívak a visszajelzések, és sokan keresnek is emiatt. Nagyjából van egy húszfős csoport, akik állandónak mondhatók, de gyakran jönnek hozzájuk újabb és újabb tehetséges szakemberek. Én is nagyon élvezem a szervezés részét, voltunk már Belgiumban, Spanyolországban, vagy éppen Olaszországban is. Látom az edzőkön, amikor hazatérnek, valamint a szakmai beszámolójukon, amit előadnak, hogy élvezik, és rengeteg újdonságot kapnak ezektől az utaktól. A jobbaktól tanulni egyáltalán nem szégyen, ráadásul tőlük a legkönnyebb elsajátítani a dolgokat.Ahhoz pedig, hogy a magyar kosárlabda fejlődjön, nemcsak a játékosoknak, az edzőknek is képezni kell magukat.

mondta az Origo munkatársának Honti Kata, akinek komoly kapcsolatrendszere alakult ki az elmúlt években és a FIBA TimeOut programjában is szerzett tapasztalatokat. “Olyannyira sokat, hogy gyakorlatilag emiatt is kértek fel engem a szövetségtől. Szinte minden országban van legalább egy valaki, akit ismerek, és ezen a téren segíteni tud.Illetve egy FIBA által szervezett menedzsment tanfolyamon is részt vettem, amelyet 40 különböző országból 80-an végeztünk el, így már önmagában ez is óriási segítséget jelentene.”

Fotó: Pados Noel

Hirdetés