Hirdetés
Archivum

Az Ormanspor ellen folytatják Krivacevic Tijanáék:

:

Hirdetés

A hétvégén immár a 23. fordulót rendezik a török élvonalban. A Botas Krivacevic Tijanával a soraiban az Ormanspor vendége lesz. Egy sikerrel újabb lépést tehetnének az alapszakasz negyedik helye felé.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

Törökországban az alapszakasz negyedik helyéért és ezzel a negyeddöntõs pályaelõnyért óriási versenyfutás alakult ki a Botas, illetve a Mersin, a Galatasaray és a Besiktas között. Krivacevic Tijana együttese egy, illetve két gyõzelemmel többet gyûjtött, mint közvetlen üldözõi. Ezen lépéselõny megõrzéséhez viszont nem hibázhat a Botas. Szombaton délután nem lesz könnyû dolguk, hiszen kifejezetten nehéz ellenfélhez, az Ormanspor-hoz látogatnak.

A Botas múlt héten közel állt a bravúrhoz a listavezetõ Cukurova ellen. Sokáig vezettek és végül mindössze 70-69-es vereséget szenevedtek. Kevesebb, mint 8 másodperc volt hátra, amikor a Cukurova játékosa megszerezte a gyõztes találatot. Az Ormanspor-nak viszont egylabdás meccsen sikerült a bravúr. Éppen Krivacevic Tijanáék közvetlen üldözõjét a Mersin-t gyõzték le idegenben 80-79-re. Ezzel a tabellát tekintve megmaradt a Botas elõnye.

Az Ormanspor két klasszis légiós Kahleah Copper és Marie Ruzickova köré épül. Hogy nem tudnak elõrébb lépni a tabellán, az elõsorban annak tudható be, hogy a hazai mag nem túl acélos. Ezen a téren (is) a Botas áll jobban. A két csapat legutóbb a Török Kupa negyeddöntõjében találkozott. Akkor 78-58-ra nyert a Botas, melynek statisztikai lapját nézve kiemelendõ Cuic 23, Cakir 18 szerzett pontja. Krivacevic Tijana pedig 12 egységig jutva vette ki a részét a sikerbõl.

Kulcsfontosságúnak bizonyult a kupán elért siker alkalmával a szervezett védekezés. Ez többet között 16 szerzett labda és 20 gyorsindításos pont formájában is megmutatkozott. Ezen felül pedig 9 tripát értékesítettek, ami szintén hozzájárult a nagy különbséghez. Nem kérdés, hogy a következõ bajnokin is szükség lesz ezekre az erényekre a gyõzelemhez.

A Botas kerete jobb szerkezetû, támadásban lényegesen több opciót kínál. Nem szabad megfeledkezni Elizabeth Williams klasszisáról sem, aki például múlt héten a Cukurova ellen 16 pontot ért el. A török magból pedig Cakir mellett Melis Gülcan remek formáját is érdemes kimelni. A Botas keményen megdolgozott a tabellán elfoglalt kedvezõ pozíciójáért. Ha az elmúlt hetek kiegyensúlyozott teljesítményét mutatják, akkor ezt a negyedik helyet szombaton délután is megõrizhetik.

A tabella

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

Hirdetés