Hirdetés
3x3

Az orosz csapat lesz az Egyesült Államok ellenfele a 3×3-as olimpiai döntőben

Orosz Olimpiai Bizottság - Kína 21-14

Tokyo 2020, 3x3-as kosárlabda, elődöntő
Tokió, Aomi Urban Sports Park
Tóth, Maliszewski (Vukoje)

Orosz Olimpiai Bizottság: Yulia Kozik 10, Anastasiia Logunova 2, Olga Frolkina 9, Evgeniia Frolkina.

Kína: Shuyu Yang 4, ZhiTing Zhang 7, Ji Yuan Wan 2, Lili Wang 1.

Hirdetés

A tokiói olimpia 3×3-as kosárlabda tornájának második elődöntőjében az Orosz Olimpiai Bizottság csapata 21-14-re legyőzte Kínát. Ezzel eldőlt, hogy a 14 óra 55 perckor kezdődő fináléban az oroszok küzdhetnek meg az Egyesült Államokkal az aranyéremért. A Franciaország – Kína bronzmeccset 13 óra 45 perctől rendezik.

A két együttes szombati csoportmeccsén 19-9-es orosz siker született. Ezúttal is igyekezett az orosz gárda gyorsan magához ragadni a kezdeményezést,, 4-1-re és 7-3-ra is vezettek az első percekben. Éppen az első megszakításhoz érkezve fogyott el az előnyük. Amikor visszatértek a csapatok a pályára, 7-7-nél egyenlített Kína. Rövid időre megzavarodtak az oroszok, akadt kihagyott ziccerük, eladott labdájuk, de Kína nem tudott ebből profitálni.

Az orosz kosárcsendet a mérkőzés feléhez érkezve Yulia Kozik törte meg. Előbb duplát értékesített, majd kétszer befutásból volt eredményes. Az ekkor megszerzett előnyüket a folytatásban végig őrizték az oroszok. Az utolsó három percbe 14-9-ről fordultak a csapatok. Kína elkezdte siettetni a játékot, több távoli vállalkozásuk is volt. Ezek közül akadt, ami célt ért, de fellazult a védekezésük. Gyorsan estek a pontok és reális esély nyílt arra, hogy az oroszok a 10 perces játékidő vége előtt elérjék a 21 pontot, amivel lezárják az elődöntőt. Ezt végül Olga Frolkina duplájával 37 másodperccel a vége előtt tették meg.

Statisztika ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés