Hirdetés
Archivum

Az Orosz Kupa negyeddöntõinek elsõ mérkõzéseit rendezték:

:

Hirdetés

A hétvégén bajnoki fordulót nem rendeztek Oroszországban. A kupa negyeddöntõire került sor, ahol három pályán már az elsõ mérkõzéseken eldõltek a fontos kérdések.

A kiemelési rendszer miatt az Orosz Kupa negyeddöntõi általában nem hoznak éles csatát és ez az elsõ mérkõzéseken idén sem volt másként. A címvédõ Jekatyerinburg Novoszibirszkben lépett pályára és aratott 97-47-es gyõzelmet. Az uráli sztárcsapatból öten is kétszámjegyû pontot értek el, a legeredményesebbnek a 18 pontos Sandrine Gruda bizonyult, míg Diana Taurasi és Deanna Nolan 15-15 egységig jutott.

A Szpartak Moszkva a Szpartak Noginszk otthonában diadalmaskodott 58-37-re. Pokey Chatman együttese az elsõ és a harmadik negyedben összesen 20 pontot vert riválisára és erre a hazaiaknak nem volt válaszuk. A gyõztes csapat legeredményesebbje a kevesebb mint 17 perc játék alatt 18 pontot szerzõ Isabelle Yacoubou volt.

Az Orenburg játszotta a legszorosabb mérkõzést az Euroligában szereplõ gárdák közül, miután mindössze 65-56-ra nyertek a Vologda-Chevakata otthonában. Ettõl függetlenül a továbbjutásuk nem forog veszélyben, mivel a második mérkõzést hazai pályán játsszák. Egy fordulatos csata volt, három negyed után a végül 20 pontig jutó Elena Danilochkina vezérletével 58-34-re vezetett az Orenburg, de a negyedik szakaszt 22-7-re bukták el.

A legérdekesebb csatának a Dinamo Moszkva és a Dinamo Kurszk összecsapása ígérkezett. Az orosz fõvárosban végül 77-71-re diadalmaskodott a Kurszk. A negyedik szakasz elején a kurszkiak 65-51-re vezettek. A hazaiak a hajrában 5 pontra zárkóztak fel, de fordítani képtelenek voltak. Ebben a párharcban azonban még lehetnek izgalmak a folytatásban. A Kurszk legeredményesebbjének a 20 pontos Epiphanny Prince bizonyult.

A visszavágókat december 2-án és 3-án rendezik.

Eredmények

Dinamo-GUVD Novoszibirszk – UMMC Jekatyerinburg 47-97
Szpartak Noginszk – Szpartak Moszkva Vidnoje 37-58
Dinamo Moszkva – Dinamo Kurssk 71-77
Vologda-Chevakata – Nagyezsda Orenburg 56-65

Hirdetés