Hirdetés
Archivum

Az oroszok Becky Hammonnak udvarolnak:

:

Hirdetés

Úgy tûnik, hogy egy év kihagyás után Becky Hammon ismét orosz válogatott lehet. Boris Sokolovsky szövetségi kapitány a terveirõl egy televíziós interjúban beszélt.

Miután Epiphanny Prince honosítása és a válogatottban történõ szerepeltetésére tett kísérlet méltatlan vitával zárult, elképzelhetõ, hogy mégis lesz Londonban “légiósa” az orosz nemzeti csapatnak. Boris Sokolovsky szövetségi kapitány egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy szívesen látná a válogatottban Becky Hammont, igaz egy feltétellel…

„Azt szeretném, ha az olimpia elõtt a felkészülést velünk töltené, de sok múlik a tengerentúli ügynökén is. Természetesen, ha néhány nappal a játékok elõtt érkezne meg, az számunkra teljesen elfogadhatatlan lenne. Az én javaslatom, hogy egy hónappal az olimpiai játékok elõtt csatlakozzon. Tudom, hogy egy igazi profi, aki kiváló edzésmunkát végez és megfelelõ formába érkezne, ezért engedném el neki a kéthónapos összetartás elsõ hónapját.” – fogalmazott a szakember.

Becky Hammon a 2008-as olimpián, a 2009-es Európa-bajnokságon és a 2010-es világbajnokságon szerepelt az orosz válogatottban. A 2011-es Európa-bajnokságon a szakvezetés nem számított rá, ekkor Prince-t szerették volna beépíteni, de mikor ezen kísérletek meghiúsultak, hitet tettek az orosz játékosokra épülõ keret mellett.
Sokolovsky télen kezdte forszírozni, hogy Hammonra szükség lenne az olimpián. Azóta minden hónapban legalább egy nyilatkozatában hosszasan méltatta az amerikai játékos kvalitásait.

Az orosz törekvések érthetõek, hiszen ha azt a részben megfiatalított válogatottat vesszük alapul, amely a lengyelországi Európa-bajnokság végére remek formába került és ehhez a kerethez érkezne egy szintén jó formába lévõ Becky Hammon, abból bármi kisülhetne. Akár még a 2006-os bravúr is, amikor a világbajnokságon az elõdöntõben az oroszok kiejtették az amerikaiakat.

„Kétségtelen, hogy az olimpiának az amerikaiak a legnagyobb esélyesei. Azt hiszem, ha 10 alkalommal játszanánk velük, akkor 3-4 mérkõzésen lennének gyõzelmi esélyeink. Az olimpiára egyértelmû a célunk: mind fizikálisan, mind mentálisan egy olyan állapotban lévõ csapatot akarunk a pályára küldeni, amelyik abból a 3-4 esélybõl az egyikkel élni tudna.” – mondta a szakvezetõ.

Eközben véglegessé vált az oroszok felkészülési programja is. A válogatott május 27-én kezdi a közös munkát, június 5. és 18. között Olaszországban készülnek, itt kétszer az ausztrál válogatottal is összecsapnak. Június 22. és 30. között Lettországba utazik a csapat, majd ezt követõen július 1. és 5. között Kínában egy tornán vesznek részt Boris Sokolovsky tanítványai. Az olimpia elõtt az oroszok utolsó felkészülési mérkõzéseire július 16-án és 17-én kerül sor Csehországban a világbajnoki ezüstérmes ellen.

Hirdetés