Hirdetés
Archivum

Az oroszok kiemelkedtek a mezõnybõl:

:

Hirdetés

Vasárnap véget ért a 33. Nõi Kosárlabda Európa Bajnokság. A fináléban az orosz válogatott magabiztosan verte a török együttest. A bronzmérkõzésen pedig a franciák diadalmaskodtak. A fõszereplõk nyilatkozatait gyûjtöttük össze.

Borisz Szokolovszkij a finálé után a török válogatottat méltatta. „Tudtuk, hogy egy nehéz mérkõzés lesz és ez beigazolódott. A török válogatott egy nagyon jó csapat, a különbség nem mutatja azt a küzdelmet, ami a pályán folyt. Ellenfelünk jó formában, három nagy gyõzelemmel a háta mögött érkezett ebbe a fináléba, nem volt könnyû dolgunk ellenük.” – mondta a szakvezetõ.

Az orosz nemzeti csapat ikonja, Maria Stepanova felvetette annak a lehetõségét, hogy ez volt az utolsó Európa Bajnoksága. „Nagyon boldog vagyok, ez a harmadik Európa-bajnoki aranyérmem és lehet, hogy az utolsó, mivel könnyen lehet: több Európa Bajnokságon már nem fogok részt venni. Tudtuk, hogy a török csapat ellen nagyon okosan kell játszanunk és ki kell használnunk a magasságbeli fölényünket. Az egész tornán nagyot küzdöttünk.” – értékelt a kontinens talán legjobb centere.

Ceyhyn Yildizoglu, török kapitány a lepattanókat nevezte döntõ faktornak. „Gratulálok az orosz válogatottnak! Rossz játékkal kezdtük a tornát és rosszal fejeztük be. Jól ismerem a csapatomat, ennél sokkal jobban tudunk játszani. Az orosz csapat nagyon jól dob, de a lepattanókban túl nagy különbség mutatkozott, ezen a téren nem játszottunk a tudásunknak megfelelõen.” – mondta a szakember.

A törökök sztárja, Nevriye Yilmaz elsõsorban a fáradtságot emelte ki. „Hatalmas siker ez számunkra, nagyon büszke vagyok erre az ezüstéremre. Ez a negyedik Európa Bajnokságunk és érmet szereztünk, nagyszerû érzés. Fáradtak voltunk az elõdöntõ után. Az orosz csapat nagyon erõs, tudtuk, hogy jól kell kezdenünk, hogy legyen valami esélyünk. Sajnos már az elején nem sikerült a lépést tartani, de mindent megpróbáltunk. Oroszország megérdemelten nyert. Õk voltak a jobbak, gratulálok nekik.” – összegezte a finálét Yilmaz.

A bronzmérkõzésen Franciaország diadalmaskodott. Pierre Vincent elsõsorban arra volt büszke, hogy a törökök elleni csalódást keltõ eredmény után talpra állt a csapata. „Nagyon boldog vagyok a mai gyõzelem miatt, különösen azok után, hogy pénteken milyen csalódást keltõ vereséget szenvedtünk Törökországtól. Én egy percig sem kételkedtem a csapatomban, tisztában vagyok játékosaim mentális és fizikális képességeivel is. Ezen a mérkõzésen nem mindig voltak jó dobóink, de folyamatosan vállalkoztuk és éltünk a lehetõségekkel. Emellett védekezésben is jól teljesítettünk.” – értékelt Vincent.

Lubor Blazek a játék egyetlen elemével sem volt elégedett. „Túl sok labdát adtunk el és támadásban nem voltunk elég agresszívak. Kevés szabálytalanságot harcoltunk ki, csak 8 büntetõt dobtunk és ezek a pontok hiányoztak a végén. Csalódott vagyok, nem akartunk vereséggel búcsúzni.”

Hirdetés