Hirdetés
Archivum

Az oroszoknak kellett egy sikerélmény:

:

Hirdetés

Három mérkõzéssel folytatódott szombaton a nõi kosárlabda Európa Bajnokság. A találkozók közül kiemelkedett Csehország és Oroszország összecsapása. Nézzük, hogy a fõszereplõk miként látták a rangadót.

Az oroszok maximálisan kihasználták, hogy a nagy riválisuk ezúttal nem találta a játék ritmusát. Borisz Szokolovszkij, szövetségi kapitány a fehéroroszoktól elszenvedett vereség után váltást ígért a támadójátékban és ez be is következett. A 2009-es ezüstérmes 16 pontot szerzett leindításokból és ezzel lényegében el is döntötték a rangadót. „Ez a mérkõzés bizonyította, hogy vannak még bennünk tartalékok. Aminek igazán örülök, hogy ma újra volt egy kapitányunk. Svetlana Abrosimova ugyanis kiváló mérkõzést tudhat maga mögött. Sikerült csökkenteni a rossz periódusokat, ezúttal mindössze 5 gyengébb percünk volt a negyedik negyed elején.” – mondta az orosz kapitány.

A 13 pontos Svetlana Abrosimova elsõsorban azt hangsúlyozta, hogy lélektanilag volt fontos ez a siker. „Szükségünk volt erre a gyõzelemre. Csak egy rossz negyedünk volt ezen a délutánon és három nagyon jó negyedet játszottunk, ez mindenképpen bíztató. Visszatért a csapatunk az Európa Bajnokságra, innentõl kezdve remélem nincs megállás!”

Ivan Benes, a cseh válogatott segédedzõje nem titkolta a csalódottságát. „Szempontunkból ez a mérkõzés már az elsõ félidõben eldõlt. Túl puhák voltunk. A második félidõben már késõn ébredtünk, hogy érdemben csökkentsük a különbséget.

Érdekesen alakult a brit-török összecsapás is, ahol a szimpatikus brit válogatott ismét a rutintalansága miatt bukta el a végjátékot. „Törökország megérdemelte a gyõzelmet, igazságos eredmény született. Nekünk a fontos pillanatokban be kellett volna dobni a helyzeteinket. Mi pont annyit hibáztunk, ellenfelünk pedig éppen annyival volt pontosabb, hogy ez az eredmény született.” – értékelt Tom Maher, brit szövetségi kapitány.

Hirdetés