Hirdetés
Utánpótlás

Az ország legjobb nyolc csapata közé hajtanak a kecskeméti serdülő lányok:

:

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia serdülő leány csapata a felsőházi selejtező utóbbi két fordulóját öt győzelemmel és egy vereséggel fejezte be.

A kecskeméti selejtezőben Csomor Flóra és Hegedűsné Pogány Vivien irányításával, minden mérkőzését megnyerve (Vasas Akadémia, a Pécsi Akadémia és a Törekvés ellen) kimagaslóan jól szerepelt a csapat. A legutóbbi fordulóban Győrben két győzelem és egy vereség volt a mérleg. Ebben a fordulóban Csomor Flóra és Burján Bianka edzőpáros irányította az együttest.

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

A kecskeméti tornagyőzelem megnyitotta az utat az országos főtáblára, amelynek első fordulóját Győrben rendezték.

Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Főtábla I.

A kecskeméti akadémia eredményei:

Mercedes-KA/A – Gödi SE Gólyák 105-62 (25-16, 25-10, 17-23, 38-13)
Szabadi 21, Takács 15, Hölzl-Szabó 11, Trungel 6, Orlov. Cserék: Szatmári 6, Kállai 18,
Váczi 10, Pelikán 6, Petromán 6, Baranyi 4, Polyák 2.

Mercedes-KA/A – Csata DSE/B 87-60 (18-14, 30-13, 16-16, 23-17)
Forray 13, Takács 10, Hölzl-Szabó 7, Szabadi 5, Trungel 2. Cserék: Orlov 7/3, Kállai 21,
Baranyi 10/3, Polyák 5/3, Váczi 4, Fekete 3, Petromán.

UNI Győr NKA/A – Mercedes-KA/A 77-52 (19-15, 22-4, 16-11, 20-22)
Takács 15/3, Forray 9, Szabadi 6, Hölzl-Szabó 5, Trungel. Cserék: Petromán, Váczi 7, Kállai 5, Baranyi 4, Fekete 1, Orlov, Szatmári.

A tornán szerepelt játékosok: Takács Noémi, Forray Patrícia Loretta, Váczi Kata, Szabadi Hanna, Hölzl-Szabó Emília, Kállai Boglárka, Baranyi Hella Lina, Fekete Róza, Orlov Anna Lujza, Szatmári Aliz, Petromán Luna, Trungel Zsófia, Polyák Nelli Jázmin, Pelikán Vanessza.

Az előző sikeres fordulónk után március 23-24-én Győrbe utazott a csapatunk, ahol első kettőbe való bekerülés volt a célunk. Két sikeresen vett mérkőzés után a győri csapat ellen a papírforma teljesült, de ezen a meccsen sem maradtunk értékes tapasztalatok nélkül, hiszen a lányoknak a második negyedben történt leolvadást követően kellett megrázniuk magukat és újra talpra állniuk. Úgy gondolom, ez lélektanilag nem kis teljesítmény, büszke vagyok a társaságra, hosszútávon ez csak a hasznunkat fogja szolgálni. A következő (Főtábla II.) fordulóra április 27-28-án kerül majd sor, addig kitartóan dolgozunk majd a lányokkal a minél jobb eredmény elérése érdekében. Átérezzük annak a felelősségét, hogy tudásunk legjavát nyújtva jól szerepeljünk, hiszen az Akadémia minden feltételt biztosít a felkészüléshez. Büszke vagyok a csapatra és köszönöm a kollégáknak és a szülőknek a támogatást

– értékelte a csapat teljesítményét Csomor Flóra edző.

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Burján Bianka edző a győri fordulóra “vendég” segédedzőként kísérte el a lányokat.

Nagyon jó volt látni, hogy milyen sokat fejlődtek a lányok technikailag, taktikailag és mentálisan is. Fegyelmezetten, együttműködve meneteltek, egy nagyon pozitív hétvégét hagyott maga mögött a csapat. Öröm volt velük dolgozni. Kívánom nekik, hogy legalább így teljesítsék az előttük álló fordulókat. – fűzte hozzá.

Hirdetés