Hirdetés
Magyarország

Az ötödik győzelmét ünnepelhette a BEAC

E.ON ELTE BEAC - Ludovika Csata 78-76 (17-16, 10-18, 26-20, 25-22)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 10. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert, Varga-Záray Katalin (Dernei Gábor)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 18/9, Vojtulek 18, Milkovics 7/3, Green 12/6, Tóth 14/3. Csere: Katona, Orosz 6/3, Angyal 18/9.

Ludovika-Csata: Fuehring 8, Horváth 22/15, Czank 15/9, Szabo 15/9, Gyöngyösi 8/3. Csere: Jáhni 4, Toman 2, Barnai 2.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójában a E.ON ELTE-BEAC 78-76-ra legyőzte a Ludovika-Csatát és ezzel az ötödik sikerét ünnepelhette az idei évadban.

Czank Tímea és Tóth Franka triplái vezették fel az összecsapást. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Igazi válogatott szünet utáni találkozót láthattunk. Mindkét oldalon több lehetőség is kimaradt. Pár ponttal jellemzően a BEAC járt előrébb. A legnagyobb differneciát 17-12-nél jegyezhettük fel, de az első szakasz végére innen 17-16-ra felzárkózott a Csata. A második negyed elején Ana Vojtulek és Orosz Zsófia találataival a BEAC ismét lépéselőnybe került. A korábban kialakult 4-5 pontos előnyénél azonban nem tudott jobban ellépni. A második szakasz feléhez közelítve Czank Tímea és Szabó Fanni tripláival igyekezett új lendületet venni a vendég gárda. Az első félidőben a 19 triplakísérletéből 7 sikeres lett a Csatának.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

A vendégek 25-25-nél egyenlítettek. Ezt követően Ana Vojtulek még a BEAC-ot juttatta előnyhöz, de erre Toman Dóra válaszolt. Ismét távolról volt eredményes Szabó Fanni, majd Czank Tímea büntetői következtek. A félidőt pedig Sam Fuehring duplája zárta. Több, mint négy percig nem talált be a BEAC és így alakult ki a félidei 34-27-es állás. A Csata a 35 kísérletéből 11-et értékesített, míg a BEAC 34-ből 8-at. A hazaiak 25-24-re vezettek a lepattanókban, de a többi fontos mutatóban kisebb Csata fölény mutatkozott, ami reális képett adott a félidei 7 pontos különbségről. A harmadik negyedet Morgan Green triplája vezette fel. A ponterős légiósnak az első félidőben mind a 11 kísérlete lejött a gyűrűről. Ez a triplája szimbolikus volt a BEAC szempontjából, hiszen érezhetően új lendületet vett támadásban és pontosabban is folytatta a meccset a házigazda. Nem telt el három perc, amikor 36-36-nál már egyenlő volt az állás. Sőt, Angyal Barbara duplája után 38-36-os hazai vezetésnél Tursics Krisztián időkérése állította meg a játékot.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

A folytatásban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Gyöngyösi Janka és Czank Tímea tripláinál úgy nézett ki, hogy a Csata vehet új lendületet. A BEAC-nak mindenre volt válasza. Három pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki. Az utolsó 10 percnek 54-53-as Csata vezetésről vágtak neki a felek. Jáhni Zsófia és Tóth Franka kosárváltása után Horváth Bernadett triplát értékesített. A Csatának 59-55-nél volt labdája, hogy még jobban elszakadjon. Ezzel nem tudott élni. Angyal Barbara öt pontja, Radócz Fanni és Milkovics Réka triplái a hazaiakat hozták lépéselőnybe. 66-63 uán Horváth Bernadett triplájával még egyenlített a Csata, de erre Morgan Green felelt öt ponttal. Azóta már tudjuk, hogy 71-66 után az utolsó négy percben végig a hazaiak vezettek. A Csata egy pillanatra nem adta fel, Horváth Bernadett vezetésével tartotta a lépést. Ebben az utolsó négy percben a kiváló irányító egymaga 8 pontot szerzett. Sam Fauhring pedig 77-76-ra felhozta a csapatát, de a hajrában Ana Vojtulek büntetője alakította ki a végeredményt. 78-76-ra nyert a BEAC.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés