Hirdetés
3x3

Az ötödik tornagyőzelmét is megszerezte az U23-as 3×3-as válogatott

Szlovénia - Magyarország 10-21

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 5
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Tóth Orsolya 9, Jáhni Zsófia 5, Pusztai Petra 5, Tenyér Zsófia 2.

:

Hirdetés

A szerdai szolnoki tornán sem talált legyőzőre a magyar válogatott az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában. A játéknap döntőjében a magyar lányok 21-10-re győzték le Szlovéniát. A magyar csapat duplán ünnepelhetett szerdán, hiszen korábban matematikailag is eldőlt, hogy válogatottunk kvalifikálta magát a 3×3-as Nemzetek Ligája konstancai szuperdöntőjére.

A mérkőzés elején Jáhni Zsófia és Tóth Orsi pontjaival gyorsan lépéselőnybe kerültek a mieink. Nem telt el két és fél perc, amikor már 5-1-re vezetett a magyar csapat. Szlovénia egy duplával még szépített, de ezt követően Jáhni Zsófia és Pusztai Petra találataival 8-3-ra szakadtak el a lányok. Innen érkezett el az első pihenő.

Visszatérve a pályára, Tóth Orsi vette át a főszerepet. Háromszor betalált egymás után, amivel 11-5-re léptünk el. Pusztai Petra ziccere után a mérkőzés felénél már 12 szerzett pontnál járt válogatottunk. Reális esély mutatkozott arra, hogy a 10 perces játékidő vége előtt elérjük a 21. pontot. A mérkőzés középső szakaszában gyorsan nőtt a differencia, nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

A második megszakítás 15-7-ről jött el. A hajrához közelítve ismét Tóth Orsi felelt a pontokért. Az utolsó két percbe fordulva a tempójával alakult 19-10-re az eredmény. Végül pedig 1 perc 12 másodperccel Pusztai Petra szerezte a meccset lezáró duplát.

Hirdetés