Hirdetés
Archivum

Az U17/U18-as válogatottat köszöntötték:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték a Tüskecsarnokban a Magyarország – Hollandia férfi világbajnoki selejtezõt. A mérkõzés szünetében több sikeresen szereplõ nemzeti csapatunkat is elismerésben részesítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). Köztük volt az U17/U18-as leány kosárlabda válogatott.

Fotó: Varga Tamás

Fotó: Varga Tamás

Mint ismert nyáron ezen korosztály tehetségei két tornán is kiemelkedõ eredményeket értek el. Minszkben az U17-es Világbajnokságon Angyal Barbara, Boros Berta, Dombai Réka, Horváth Fruzsina, Kiss Angelika, Kovács Georgina, Mányoky Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Vári Zita és Wentzel Nóra összeállításban negyedik helyen zárt a magyar csapat.

Udinében az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon pedig bronzérmet szereztek a mieink. Erre a tornára a fenti keretben két változást eszközölt a szakmai stáb: Szirony Dorina helyett Révész Boróka, míg Dombai Réka helyére Tóth Orsolya érkezett.

Az olaszországi bronzérmével a magyar válogatott kvalifikálta a 2019-es U19-es Világbajnokságra. Ezt a seregszemlét 2019. július 20. és 28. között bonyolítják le 16 csapat részvételével Thaiföld fõvárosában, Bangkokban.

Az eseményen a felnõtt válogatott képviselõit is köszöntötték, errõl bõvebben ITT írtunk.

Fotó: Varga Tamás

Fotó: Varga Tamás

Hirdetés