Hirdetés
Archivum

Az U20-as EB-k eddigi legjobbját keresik, Honti Katára és Aleksandra Crvendakic-ra szavazhatunk:

:

Hirdetés

Július 7-én rajtol Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A nemzetközi szövetség a torna felvezetéseként egy kis játékra invitálja a szurkolókat. Az esemény hivatalos honlapján megszavazhatjuk, hogy ki volt az elmúlt 10-12 évet nézve az U20-as kontinenstornák legjobb játékosa.

A közönségszavazáson 12 játékos közül lehet választani. Az egészen zseniális névsorban megtalálhatjuk Honti Katát és Aleksandra Crvendakic-ot is.

Minden játékos mellé a FIBA munkatársai egy rövid bemutatót is készítettek. Honti Kata kapcsán természetesen a máig mindenki számára felejthetetlen 2006-os soproni U20-as Európa-bajnokságot emelik ki. Ekkor válogatottunk ezüstéremig menetelt. Visszatekintõ összeállításunk a tornára ITT olvasható.

Aleksandra Crvendakic szereplése már arra az idõszakra esik, amikor lapunk is mûködött és nagy terjedelemben követtük az U20-as Európa-bajnokságokat. Három évben is együtt figyelhettük teljesítményét. Ezek közül a 2016-os portugáliai A-divíziós tornát érdemes külön is kiemelni, hiszen ekkor 13.4 pontot és 10 lepattanót átlagolva Crvendakic a legjobb négybe vezette Szerbiát és az All-Star ötösbe is beválasztották.

Honti Kata és Aleksandra Crvendakic mellett a FIBA munkatársai Cecilia Zandalasini, Alina Iagupova, Marine Johannes, Astou Ndour, Hind Ben Abdelkader, Olivia Epoupa, Isil Alben, Sonja Petrovic, Alba Torrens és Isabelle Yacoubou korosztályos teljesítményét emelték ki. Szavazni IDE KATTINTVA lehet.

Hirdetés