Hirdetés
Archivum

Az U20-as EB legjobbjai:

:

Hirdetés

Vasárnap véget ért az A-divíziós U20-as Európa Bajnokság Újvidéken. Most nézzük, hogy a szakemberek kiket választottak a torna legjobbjainak. Öt név, akik közül egyet jól ismerünk, a másik négy pedig Európa-klasszis lehet.

Fotó: FIBA Europe / MN Press

Fotó: FIBA Europe / MN Press

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a torna legértékesebb játékosa (MVP) Queralt Casas lett, aki az All Star ötösbe is bekerült. Az egyes-kettes poszton bevethetõ girónai tehetség 11.8 pontot és 5.9 lepattanót átlagolt, miközben a tornán a legtöbb labdát szerezte mérkõzésenként, szám szerint 3.4-et. Casas a szakírók szerint érett játékával és a védekezésével hívta fel magára a figyelmet.

Az ukrán csapatnál gyakran használtuk a “Malashenko-Iagupova duó” kifejezést. A két korszakops tehetség közül végül Alina Iagupova került be az All-star csapatba. Az ukránok bedobója elképesztõ statisztikai adatokat tudhat magáénak, 16.6 pontot, 7.4 lepattanót és 5.6 gólpasszt átlagolt a tornán, ezzel válogatottját a hatodik helyig vezette.

A lengyelek erre az EB-re egy a korosztályában rutinosnak számító kerettel érkeztek, amely végül a bronzérmet szerezte meg. A lengyel hívek nagy reményeket fûznek ehhez a csapathoz, sokan az 1999-es együtteshez hasonlítják ezt az alakulatot, melybõl a legjobbak közé a hármas poszton bevethetõ Malgorzata Misiuk került be. A Lotos Gdynia 184 cm magas játékosa 13.1 ponttal és 7.3 lepattanóval vette ki a részét a sikerekbõl.
 

Az ezüstérmes oroszoktól a négyes Anastasiya Shilova került be a legjobb ötösbe. Az Novoszibirszkben patgtogttó tehetség a tornán 12.8 pontot és 6.1 lepattanót átlagolt, de a fináléban 18 pont és 11 lepattanó került a neve mellé.

Az All-Star csapat centere pedig Sara Krnjic lett, akit jól ismerhetünk Pécsrõl. Amikor tavasszal megjelentek az elsõ hírek, hogy a szerb szakmai stáb vezérként számít a centerre, nem lehetett tudni, hogy mi sül ki ebbõl a felállásból. Aztán a második mérkõzésén kidõlt a szerbektõl az egyik meghatározó magas ember Tina Jovanovic és amit innentõl Krnjic csinált, azzal a joggal hívta fel magára a helyszínen tartózkodó szakemberek figyelmét. Az õsztõl Sopronban pattogtató center 15.8 pontot és 11.4 lepattanót átlagolt és ezzel mindkét mutatóban csapata legjobbja lett.
 

Hirdetés