Hirdetés
Utánpótlás

Az U20-as válogatott már a jövő évi Eb-re készül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia két játékosával és edzőjével:

:

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia két játékosa, Laczkó Sára és Kötő Luca mellett Szentpáli Gergő, az akadémia fiatal edzője vett részt az U20-as magyar női válogatott négynapos edzőtáborában Székesfehérváron, ahol az alapozáson volt a hangsúly.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékei a korosztályos válogatott szakmai stábja szerint is rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban, a gárda célja a minél sikeresebb felkészülés és teljesítmény a jövő nyári Európa-bajnokságon.

Szentpáli Gergő segédedzőként vett részt az U20-as válogatott edzőtáborában, mint mondta, igazán megtisztelő feladatra kérték fel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéből.

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy edzőként segíthetem az U20-as magyar válogatott munkáját Tursics Krisztián vezetőedző és Fűzy-Antalovics Adél edző mellett. Az első összetartás kiválóan sikerült, úgy gondolom, hogy hatalmas energiával és alázattal dolgoztak végig a lányok. A négy nap alatt hat edzést tartottunk, elsősorban az alapelveket próbáltuk lefektetni védekezésben és támadásban egyaránt. Bár voltak hiányzóink, már most érződött, hogy igazán ütőképes csapatot építhetünk majd a nyári Európa-bajnokságra. Akadémiánk játékosai, Laczkó Sára és Kötő Luca nagyon szépen helyt állt az összes tréningen, érezni lehetett, hogy rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban a felnőttcsapatnál

– fogalmazott Szentpáli.

Az U20-as Eb-t jövő nyáron, várhatóan a felnőtt kontinenstorna után rendezik meg, a helyszínt egyelőre még nem jelölték ki. A hazai szövetség a legjobb nyolcba kerülést tűzte ki célul a magyar lányoknak, a szakmai stáb viszont maximalistaként szeretné ezt túlszárnyalni és reméli, hogy akár a legjobb négy is elérhető lesz a csapat számára.

Hirdetés