Hirdetés
Archivum

Az U23-as 3×3-as Világbajnokságon is ott lesz válogatottunk 2019-ben:

:

Hirdetés

Formálódnak a 3×3-as szakágban a 2019-es nemzetközi tornák csapatlistái. A FIBA munkatársai közzétették a jövõ évi U23-as Világbajnokság mezõnyét alkotó válogatottak listáját. A magyar csapat is ott lehet a mezõnyben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

2019-ben az U23-as 3×3-as Világbajnokságot az idei évhez hasonlóan Kínában, Senhszi tartomány székhelyén Hszian városában rendezik. Nem változik a lebonyolítás, 20-20 nõi és férfi csapat vehet részt az eseményen. A címvédõ Oroszország és a házigazda Kína alanyi jogon résztvevõ, míg a mezõny többi tagját a Világranglista alapján töltötték fel.

A magyar válogatott a Világranglistán elfoglalt kedvezõ pozíciója alapján részvételi jogot szerzett a tornára, melyet 2019. október 2. és 6. között bonyolítanak le. Mint ismert az idei évben a Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia összeállítású magyar együttes a hetedik helyen zárt az erõfelmérõn. A válogatottat felkészítõ Süle Krisztinával még októberben készítettünk egy részletes interjút a csapat munkájáról és az U23-as mezõny sajátosságairól.

A 2019-es U23-as 3×3-as Világbajnokság nõi tornájának mezõnye: Csehország, Dominikai Köztársaság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Indonézia, Irán, Japán, Kína, Magyarország, Mongólia, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Srí Lanka, Svájc, Türkmenisztán, Uganda és Ukrajna.

Hirdetés