Hirdetés
Magyarország

Az új esztendő első bajnoki mérkőzésén a BEAC-ot fogadja a Szekszárd:

:

Fotó: Molnár Bertalan

Hirdetés

Vasárnap 17 órától az ELTE-BEAC Újbudát látja vendégül az Atomerőmű KSC Szekszárd. Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója nyilatkozott lapunknak a Vasas otthonában aratott siker tapasztalatairól és a vasárnapi bajnokival kapcsolatos várakozásairól.

Január 2., vasárnap
17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – ELTE BEAC Újbuda
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Nyilas István, Györfy Rúben, Jakab László Imre (Farkas Zoltán)

Szerdán a Vasas Akadémia otthonában 71-52-es sikert aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd. A végeredményben mutatkozó nagyobb különbség ellenére kifejezetten kemény meccsen van túl a Szekszárd.

“Rányomja a bélyegét a teljesítményünkre, hogy két légiósunk – Dana Evans és Nikolina Milic – a legfontosabb posztokon, 1-2-esen, illetve 4-es, 5-ösön hiányzik. Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy az irányító poszton egyedül Studer Ágicára lehet számítani, aki lázas betegen feküdt otthon a karácsonyi szünetben. Ez is meglátszott a csapaton. Nem kell messzire menni, más komoly célokat kitéző csapat, a PEAC például botlott a két ünnep között a BEAC otthonában. Nagyon meg kell becsülni ezt a győzelmet. Főleg úgy, hogy végül magabiztosabb 19 pontos siker lett.” – kezdte visszatekintését Szabó Noémi, akit arról is kérdeztünk, hogy mi döntött a Szekszárd a javára Pasaréten.

“Kellemes meglepetés volt az első félidőben Miklós Melinda játéka, aki 14/9-et berámolt és a magyar bajnokikon már rendre így teljesít a fiatal játékos. Azt gondolom, hogy ez egy óriási érték. Gereben Livi tudta még vállára venni a csapatot. A második félidőben nagyon jó volt, hogy sikerült megállítani a Vasasban azt, ami az erősségük: a jó egy-egyezésüket és a gyorsindításaikat. Ezen felül a két centerünk Cyesha Goree és Sara Krnjic magukra találtak a palánkok alatt. A harmadik negyedbeli teljesítményünknek köszönhető, hogy magabiztosabb siker született. Szerintem már nem meglepő, hogy szorosabbak az eredmények és több rangadót is ki lehet emelni. Elég csak megnézni a vasárnapi ellenfelünket a BEAC-ot, akik 7/6-os mérleggel állnak, már több a győzelmük, mint a vereségük. Van mire készülni.”

Fotó: Molnár Bertalan

Rendkívül sűrű ez az időszak a csapatok számára, hiszen javában zajlik a felkészülés a szezon második felére. Ez Szekszárdon sincsen másként, melyre Szabó Noémi is kitért.

“Rengeteg teendő van a saját házunk táján. Elsősorban önmagunkkal kell foglalkozni jelenleg, de azt gondolom, hogy a sérülések, betegségek közepette is helyt tudunk állni. Ez pedig azt az erőt mutatja, hogy Szekszárdon az elmúlt hat évben Zseljko Djokicsnak és a mindenkori stábjának köszönhetően szisztematikus építkezés folyik. Ezért van az, hogy amikor esetleg nehezebb helyzetbe kerülünk, akkor is tudunk eredményesen teljesíteni. Ezen felül szerintem az Euroliga tapasztalat is komolyan látszódik. Azt a szintű védekezést, amire ott szükség van, sok fiatal játékosunk tudja hozni egy-egy találkozón, akár Miklós Melinda, Gereben Lívia vagy Mányoky Réka. Az első két említett játékosnál a magyar bajnokikon ezek pontban is mérhetőek. Abszolút elégedett vagyok a szerdai mérkőzés összképével is. Abból kell tovább építkezni. Mi egy csapat vagyunk, azon az estén mind a 11 játékos lehetőséget kapott a vezetőedzőtől. Ez sem mindennapi dolog, hogy ennyi fiatal pályára léphetett. Ebben rejlik az erőnk.” – mondta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója.

Meghatározza a szekszárdiak jelenlegi mozgásterét Dana Evans és Nikolina Milic sérülése.

“A klubvezetésnek óriási felelőssége és feladata van a karácsonyi szünetben és itt az új év első napjaiban, hiszen mindenképpen szeretnénk igazolni. Nehézségeink és problémáink vannak, illetve nagyon várjuk, hogy Dana Evans-nek, aki már itt van a csapattal, rendbe jöjjön a kellemetlen sérülése és van is erre remény. A következő egy hét eldönti a sorsát. Nikolina Milic már december 27. óta itt dolgozik Szekszárdon. Óvatosak vagyunk a sérülésével kapcsolatban, mert egy fáradásos törés után a felépülés hosszúra nyúlik általában. Komoly odafigyelésre van szükség a rehabilitáció tekintetében, hogy milyen feladatokat – úszás, gyógytorna – tud vele a fizioterapeutánk, a gyógy-masszőrünk, gyúrónk elvégezni. Nagyon bízunk benne, hogy január közepén újra bevethető lesz és akkor már teljesebb képet tudunk mutatni.” – fogalmazott Szabó Noémi.

Mielőtt január közepén folytatódna az Euroliga, december 28. és január 9. között négy bajnokit fordulót teljesít a magyar mezőny. “Komoly ez a szerda-szombat ritmus, de az Euroligás és az Európa Kupás csapatok jobban hozzá vannak szokva ehhez a ritmushoz, mint azok, akik nem ebben játszanak az egész szezonban. Bízom benne, hogy ebből is tudunk profitálni.” – tette hozzá Szabó Noémi.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A vasárnap Szekszárdra látogató ELTE-BEAC Újbuda az idei évad meglepetéscsapata. A 2021-es naptári esztendőt pozitív mérleggel zárta Balogh Judit együttese. Szabó Noémit arról is kérdeztük, hogy miben látja a BEAC sikereinek a titkát.

“Itt is azt tudom mondani, ami nálunk is megfigyelhető. Balogh Judit több, mint egy évtizede ott dolgozik és komoly szisztematikus munka folyik. Elsősorban ennek az eredménye látszódik. Ehhez idén valamivel erősebb játékosállomány párosul, de dicsérhetőek, hogy szinte a teljes keret magyar játékosokra épül. Bubunál mindig kérdés volt, hogy egy ilyen sikeres játékos múlt után milyen edzői karrierje lesz. Sokan lesajnálták, hogy “csak” a BEAC kispadján ül. Ha ennyi személyes megjegyzést tehetek, szerintem nagyon megérdemli az egész klubbal együtt ezeket a sikereket. Előbb utóbb a szisztematikus munka megtérül. Nyilván az kívülről is látszódik, hogy jó a játékosok között a kémia, egy-két bravúrgyőzelem tovább lendítette a szekerüket és most már nagy önbizalommal, hittel játszanak. Sikerült teljesen átvenni Bubu filozófiáját és most a játékosok is meg tudják azt valósítani. A szezon elején saját bőrünkön megtapasztalhattuk az erejüket. Még a harmadik negyed végén is a BEAC vezetett. Az utolsó negyed parádés játékával magabiztosan nyertünk, de nagyon örülök, hogy most itthon játszunk. A két klub nagyon jó kapcsolatot ápol, talán az egész magyar mezőnyben az egyik legjobbat. Mindig jó érzés találkozni és most is nagy szeretettel várjuk őket.” – mondta a szekszárdiak szakmai és sportigazgatója, akivel arra is kitértünk, hogy mi szólhat vasárnap a KSC mellett.

“A hazai pálya. Öröm volt látni, hogy Pasarétre is sokan elkísérték a csapatot, idejüket, pénzüket nem kímélve. Ez extrán szívmelengető számunkra. Még jó, hogy nem elsején van a mérkőzés, így mindenki ki tud józanodni a finom szekszárdi borok után. Komolyra fordítva a szót, nagyon bízom benne, hogy vasárnap estére mindenki ki lesz éhezve egy sportcsemegére. Ezen felül a palánk alatti játékot emelném ki. Bízom a lányokban. Abban, hogy a mezőnyembereink továbbra is javuló formát tudnak mutatni, feljövőben maradnak. Ha nem is megy a játék úgy, ahogy szeretnénk, a komoly koncepción alapuló védekezésünk, az stabil tud maradni. Remélem, hogy ezekkel az elemekkel a közönség támogatása mellett győzelmet arathatunk hazai pályán.” – összegzett Szabó Noémi.

Fotó: Molnár Bertalan

Hirdetés