Hirdetés
Utánpótlás

Az újfehértói iskolának adományozott sportszereket a Nyíregyházi Kosársuli:

:

Hirdetés

A közelmúltban az újfehértói iskolának adományozott sportszereket a Nyíregyházi Kosársuli, az átadón a város büszkesége Papp Klaudia is részt vett.

A megye valamennyi pontján szeretnénk a kosárlabdát népszerűsíteni, így például az elmúlt években Záhonyt, Máriapócsot, Szakolyt, Rakamazt és Nyírtelket is bevontuk. Megyeszerte próbálunk lehetőséget biztosítani arra, hogy ahol igény van rá, ott a gyerekek megismerkedjenek a kosárlabdával, és lehetőségük legyen ezt a sportágat űzni. Az átadott sportszerek az országos szövetség Kosárpalánta programjában nevelt gyerekek számára használhatóak. A programban a legfiatalabb korosztályokban – elsőstől a negyedik osztályosokig – indulnak a versenyek. Elsősorban mozgáskoordinációt, labdaügyességet tanulnak, amik az általános testnevelés részei. Ahogy az életkorban haladunk előre, úgy fog egyre inkább a kosárlabda dominálni a képzésben.

– fogalmazott a szon.hu portálnak Farkasinszki Gyula, a Nyíregyházi Kosársuli elnöke.

A Nyíregyházi Kosársuli Kosárpalánta programjában a legutóbbi adatok szerint 120–130 gyermek ismerkedik a kosárlabdával.

Fotó: Szon.hu

Hirdetés