Hirdetés
Magyarország

Az újonc BKG magabiztos győzelme a Göcsej Kupa második napján

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós - ZTE NKK 92-57 (23-30, 24-11, 16-13, 29-3)

52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa
Városi Sportcsarnok Zalaegerszegi

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Camesha 12, Szórád 17/6, Sofia 14, Raus 6/6, Vári 10/6. Csere: Aldazabal, Angyal 12/6, Kovács 12, Suppán 3/3, Bodnár, Varga 3/3, Mudra 3/3.

ZTE NKK: Frindt 5/3, Horváth F. 10, Kovács 14/9, Papp 6, Gorjanácz 16/12. Csere: Szórád, Ács 3/3, Soós 6, Horváth F., Óházy, Sánta 3/3, Molnár

Hirdetés

Péntek délután sorra került egy újabb felkészülési mérkőzés, ahol az újonc BKG-PRIMA Szigetszentmiklós csapata és a tavalyi kieső, a ZTE NKK együttese mérte össze erejét.

Ahogy az a beharangozónkban is olvasható, e mérkőzés az 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa második napján zajlott, amikor is a szigetszentmiklósiak 92-57-es arányban győzedelmeskedtek zalaegerszegi ellenfelük felett.

Az első negyed történései kicsit másként alakultak, mint amit a végeredmény mutat. A ZTE-nek sikerült megszerezni a mérkőzés első pontjait, Kovács Georgina és Gorjanácz Ágnes vezényletével (6-0). Bár a csapatok ezután egy ideig fej-fej mellett haladtak, a ZTE NKK együttese így is megtartotta előnyét a negyed végéig (30-23). A második periódust a BKG hajrája indította, akik három perc elteltével kiegyenlítettek, majd Camesha Davis kosarával át is vették a vezetést. A megszerzett előnyt egészen az etap végéig tartotta a Szigetszentmiklósról érkező csapat, és bár az egerszegieknek is sikerült egy pillanatra magukhoz ragadniuk a szót, a negyed mégis BKG-s vezetéssel zárult, 47-41 állt az eredményjelzőn.

A mérkőzés harmadik periódusában Papp Regina és Frindt Nikolett páros segítségével kicsit közelebb férkőztek a hazaiak, ám így se tudták megállítani a BKG-s játékosokat. A kialakított előnyt megtartották, a negyed végére pedig kilenc pontra megnövelték (63-54). A záró szakasz tulajdonképpen hasonló szisztémában kezdődött, mígnem a vendég együttes magasabb fokozatba kapcsolt és teljesen elszakadt ellenfelétől. A mérkőzés végéig a különbség csak növekedett, végül a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 92-57-re legyőzte a ZTE NKK-t, ezzel megszerezve a Göcsej Kupa második napjának győzelmét.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Camesha Davis lett, aki 12 szerzett pontja mellett 7 lepattanót, ugyanennyi (7) szerzett labdát és 4 asszisztot jegyzett a neve mellé.

Hirdetés