Hirdetés
Magyarország

Az újonc otthonában lép pályára a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Vasárnap 18 órától a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. A találkozó előtt Iványi Dalma vezetőedzőt kérdeztük a közelmúltban bejelentett új igazolásokról és az összecsapással kapcsolatos várakozásairól.

Január 2., vasárnap
18:00 BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – UNI Győr MÉLY-ÚT
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Fodor Attila, Szilágyi Bálint, Rózsavölgyi Alexandra (Mocsai László)

A két ünnep között nem játszott bajnoki mérkőzést az UNI-Győr – MÉLY-ÚT, de így is javában zajlott a klubnál a szezon második felének előkészítése. Távozott a kanadai Shay Colley és a szerb Nevena Markovic, helyükre pedig két rutinos játékos, az amerikai irányító Jordin Canada és az orosz center Albina Razeva érkezett.

“Azt gondolom, az nem volt meglepetés, hogy irányító posztra hoztunk játékost. Aari hazautazásával nehéz helyzetbe kerültünk október elején. Bár én meg vagyok elégedve vele és sokat segített nekünk Shay Colley, de az látszott rajta, hogy nem az a tipikus irányító. Szépen áthidaltuk ezt az időszakot vele, de ha mi tavasszal is sikeresek akarunk lenni, játszani azt a játékot, amit szeretnénk és versenyben lenni a legjobb pozíciókért, tehát a négyben lenni, akkor mindenféleképpen szükségünk van egy irányítóra.” – fogalmazott Jordin Canada szerződtetésével kapcsolatban Iványi Dalma, majd az orosz magas játékos érkezésére is kitértünk a beszélgetésünk során:

“Neca Markovic sérülésekkel bajlódott és helyenként kevésnek bizonyult a belső posztos játéka. Szerettük volna, hogy Beatrice Mompremier mögött és mellett egy olyan belső posztos játékos legyen, aki hasonlóan agresszív, kemény a palánk alatt. Ezért gondolkoztunk a váltásban. Szerencsénk volt, hogy felszabadult Albina Razeva és sikerült megszereznünk. A csapat stabilabbá tétele a célunk vele.” – tette hozzá a győriek vezetőedzője.

Jordin Canadát senkinek sem kell bemutatni, aki kedveli a női kosárlabdát. A Seattle Storm csapatával kétszeres WNBA-bajnok, 2019-ben benne volt az év védő csapatában és abban az évadban a legtöbb szerzett labda is a nevéhez fűződött a WNBA-ben. Iványi Dalmát így elsősorban az irányító emberi oldaláról kérdeztük.

“Remélem, hogy egy profibb mentalitású játékos. Már csak a tapasztalata miatt is, hiszen játszott Európában és a WNBA-ben. Bízom benne, hogy nem lesz olyan problémánk, mint Aari-vel. A legfontosabb, hogy klasszikus irányító és emberileg jókat hallottunk róla. Sabina játszott vele egy fél szezont Lengyelországban. Azt várom, hogy karmesterként tudja dirigálni a csapatot. Agresszív, gyors játékot játszik, ami a mi stílusukhoz igazodik. Nagy reményeket fűzök hozzá. Nem lesz egyszerű, nem fog egyik napról a másikra menni a beilleszkedése, de a lányok nagyon jó emberek ilyen szempontból is, hogy segíteni fognak mindkét játékosnak.” – mondta a győriek vezetőedzője.

Iványi Dalmát arról is kérdeztük, hogy Albina Razeva milyen szerepet kaphat. “Ellenfélként találkoztunk vele az Elazig csapatában. Saját bőrünkön éreztük, hogy domináns volt a palánk alatt. Korábban nagyon jó csapatokban játszott, ez alapján van egy olyan tapasztalata, amivel segítségünkre lehet. Tehermentesíteni tudja Beatrice Mompremier-t és nagyobb mozgásteret ad nekünk. Akár szerkezetben, akár a játékpercekben.” – fogalmazott a győriek vezetőedzője.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT Facebook

Az ünnepi időszak előtt négy győzelmet szerzett sorozatban a Győr, így az alapszakasz felénél a negyedik helyen fordult. A komoly kihívásokat tartalmazó őszi időszak után ez egy kiváló eredmény.

“Tényleg nagyon fontos volt, hogy ezt a decemberi hónapot nagyon jól zártuk és végre megindultunk a felfelé vezető úton.” – mondta Iványi Dalma. “Sok munkát tettünk bele és örülök annak, hogy a lányok is vevők voltak erre. Azzal, hogy a négyben zártuk az első kört, a saját kezünkben van a sorsunk. Magunkkal kell foglalkozni, a két játékos beépítésével és azzal, hogy fejlődjünk, haladjunk azon az úton, amit kitűztünk magunk elé az elmúlt szezon elején. A lányok önbizalmának, kedvének jót tettek ezek a győzelmek. A pár nap karácsonyi pihenő alatt feltöltődhettek, kikapcsolódhattak. A héten folytattuk a kemény munkát. Fontos, hogy ezen az úton haladjunk tovább lépésről lépésre és tartsuk meg ezt az alázatot, kemény munkát.”

A győriek vasárnapi riválisa az újonc BKG PRIMA Akadémia lesz. A két csapat szeptemberi találkozóját 82-60-ra nyerték Török Ágiék.

“Szépen dolgozik az összes csapat. Nem lehet lefutott meccsekről beszélni ebben a bajnokságban. Olyan szempontból is fontos lesz a következő mérkőzés, hogy a szünetből hogy jövünk vissza. Egy jó ritmusú, jó szájízű találkozót szeretnénk vívni, hogy ott folyassuk, ahol abbahagytuk, illetve építkezzünk tovább. A BKG is szépen fejlődik, kellemetlen csapat, főleg hazai pályán. 100%-os koncentrációra lesz szükségünk. 40 percen keresztül kell agresszívan, fegyelmezetten és nagyon határozottan kosárlabdázni, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Ha ez megvalósul, akkor egy jó meccset tudunk játszani és győzelemmel kezdhetjük az új naptári évet.” – mondta Iványi Dalma, akit arra kértünk, hogy mutassa be az eddig kifejezetten jól helytálló szigetszentmiklósi gárda erősségeit.

“Egyénileg tudatosan dolgoznak, az első 5-6 játékosuk nagyon veszélyes. Sok múlik a centerükön Sierra Campisanón, miközben Angyal Barbara szépen mozgatja a csapatot, de még sorolhatnám a többieket. Egyszerű játékot játszanak, de azt pontosan, precízen és határozottan. Azt látom rajtuk, hogy a legtöbbször tudnak az esélytelenek nyugalmával felszabadultan kosárlabdázni. Ez szépen működik nekik. Összerakták a védekezésüket is. Kellemetlen ellenfél, akiket, ha hagyunk, hogy a komfortzónájukban kosárlabdázzanak, akkor szép dolgokat tudnak csinálni. Az lesz a fontos, hogy fizikálisan domináljunk védekezésben, támadásban. Gyors játékra kényszerítsük őket, nyomást gyakoroljunk rájuk mindkét oldalon. Védekezésben azzal, hogy keményen, agresszívan végig ott vagyunk. Támadásban úgy kell tudatosan és fegyelmezetten játszani, hogy kihasználjuk például a belső poszton Beatrice-t és külső poszton agresszívan egy-egyeket kezdeményezzünk. Tehát megtaláljuk a hibákat a BKG védekezésében.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés