Hirdetés
Archivum

Az UMMC Jekatyerinburg lett a bajnok Oroszországban:

:

Hirdetés

Szerdán lezárult a bajnoki döntõ párharc Oroszországban. Az UMMC Jekatyerinburg nagy csatában 94-91-es gyõzelmet aratott a Dinamo Kurszk otthonában és 3-0-ra nyerte a finálét. A Jekatyerinburg fennállása 12. bajnoki címét ünnepelhette. Megszakítás nélkül 2009 óta immár 10. alkalommal értek fel a csúcsra Oroszországban.

A Dinamo Kurszknál ismét Angel McCoughtry került be a keretbe és Helena Ciak lett a kimaradó. A jekatyerinburgi szakmai stáb az elsõ két gyõztes meccshez képest nem változtatott a kereten. A kurszkiak hazai pályán az esélyeik életben tartásáért léptek pályára. Kiváló iramú, pontgazdag mérkõzést láthattunk, ahol az elsõ negyed hajrájában a hazaiak tettek szert kisebb elõnyre. 10 perc után 27-22-re vezetett a Kurszk. A második negyed közepén 37-29-nél már 8 ponttal járt elõrébb Lucas Mondelo csapata. A félidõig 19 pontig jutó McCoughtry remekelt a kurszki együttesben. A Jekatyerinburg azonban idõben megfogta a meccset, az elsõ 20 percben 15 pontot szerzõ Brittney Griner vezetésével a nagyszünetig 49-48-ra felzárkóztak.

Az elsõ 20 percben mindkét gárda mezõnymutatója elérte az 50%-ot. A legnagyobb kérdés az volt, hogy melyik fél tudja ezt szinten tartani. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Jekatyerinburg lesz erre képes. A harmadik negyedbõl nem telt el 6 perc, amikor 71-59-re elléptek. A Kurszknál McCoughtry mellé Nneka Ogwumike is felzárkózott a pontszerzés terén. Innen a játékrész végéig 77-75-re fordítottak, majd a záró szakasz elején 82-75-nél 23-4-es szériában voltak. A folytatásra azonban rendezte sorait a Jekatyerinburg. A negyed közepéhez érkezve 85-84-nél vették vissza a vezetést. A hajrába fordulva pár ponttal már a Jekatyerinburg járt elõrébb. Végül az utolsó 10 másodpercben még támadhatott az egyenlítésért a Kurszk, de egy csak egy kiszorított triplára futotta az erejükbõl. A Jekatyerinburg 94-91-es gyõzelemmel zárta le a párharcot.

Az idei orosz évad egyéni elismeréseirõl ITT írtunk bõvebben.

Eredmény
Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg 91-94 (27-22, 22-26, 28-27, 14-19)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.

Hirdetés