Hirdetés
Európa

Az UMMC Jekatyerinburg megvédte címét Oroszországban:

:

Hirdetés

Kedden befejeződött az orosz bajnoki döntő párharc. Az UMMC Jekatyerinburg 90-71-es győzelmet aratott a Dinamo Kurszk otthonában és ezzel 3-0-val lezárta a párharcot. Fennállása 15. orosz bajnoki címét ünnepelte a kontinens legerősebb csapata és sorozatban 13. alkalommal érthetek fel a csúcsra hazájukban.

Az első két mérkőzésen Jekatyerinburgban ugyan magabiztos hazai sikerek születtek, de összességében szépen tartotta a lépést a Dinamo Kurszk. Ugyanezt lehet elmondani a harmadik találkozóra is. Három negyeden át, amíg az erejük engedte, a kurszkiak kiválóan tartották a lépést. A félidőben 38-38 állt az eredményjelzőn, majd a harmadik negyed végén 62-60-ra vezetett a Jekatyerinburg.

A döntést az utolsó 10 perc hozta el. Ekkor már végig a Jekatyerinburg járt előrébb, de az utolsó négy percbe érkezve is mindössze 72-67-re mentek. A végjátékban szétesett és talán egy kicsit ki is engedett a Kurszk, így végül az UMMC Jekatyerinburg magabiztos győzelmet és egy újabb értékes trófeát ünnepelhetett.

Allie Quigley és Brittney Griner 23-23 ponttal lett a legeredményesebb, míg Breanna Stewart 15 pont, 10 lepattanós dupla-duplát ért el.

Hirdetés