Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT szombaton a PINKK otthonában szerepel a bajnoki rajton:

:

Fotó: Zabiny Brno Facebook

Hirdetés

Szombaton 18 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a PINKK-Pécsi 424 otthonában kezdi bajnoki szereplését. Iványi Dalma vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

Szeptember 25., szombat 
18:00 PINKK Pécsi 424 – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Játékvezetők: Söjtöry Tamás Ferenc, Jakab László Imre, Horváth Csongor (Fekete László)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az elmúlt hétvégén hiányos kerettel Olaszországban és Szlovéniában szerepelt. Sérülések és betegségek miatt a csapat lemondani kényszerült a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzésen való részvételt.

“Dolgosan telik a hét, próbálunk különböző verziókra felkészülni. Sajnos a szerdai emlékmérkőzést le kellett mondanunk. Igyekszünk a sérültjeinket és a betegeinket olyan állapotba hozni, hogy a csapatban tudjanak lenni szombaton. Bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy sikerül olyan kerettel felállni, amilyennel szeretnénk. A csütörtöki és a pénteki edzés a mérvadó, ahol látjuk: hogy alakulnak a sérültjeink.” – fogalmazott Iványi Dalma, aki külön is kiemelte lapunknak az első mérkőzését jelentőségét.

“Nagyon fontos az első mérkőzés és mi mindenképpen győzni szeretnénk. Nehéz meccs vár ránk, főleg azért, mert a PINKK hazai pályán még bátrabban, még agresszívabban tud játszani. A magyar magot nagyjából együtt tartották, vannak jó külföldijeik. Egy veszélyes csapat tudnak lenni. Ha nem is vagyunk teljes szerkezettel és kevesebb a bevethető játékos, nekünk a mérkőzés elejétől a végéig koncentráltan, nagy ritmussal kell játszanunk.” – fogalmazott a győriek vezetőedzője. “Sérülések hátráltattak minket, mérkőzést nem játszottunk teljes kerettel és edzéseket sem tudtunk így végrehajtani, illetve öt vereséggel megyünk bele az első meccsbe. Fontos lesz, hogy ilyen előzmények ellenére mennyire tudunk magabiztosan, önbizalommal, kellő agresszivitással játszani. Ha csapatként nem is vagyunk összecsiszolódva, de egyénileg kulcs lesz, hogy a gyakorolt elveket mennyire tudjuk használni. Egyéni felelősséget átérezve extrán kell küzdenie és a maximumot kell nyújtani mindenkinek.”

A győriekre október 2-án már a DVTK elleni rangadó vár, amikor a tavaszi bronzcsata párosítása ismétlődik meg, illetve október közepén már az Európa Kupa is elrajtol. Iványi Dalmát arról kérdeztük, hogy mik lesznek a következő fontos mérföldkövek a csapatépítésben.

“Az lesz a következő fontos állomás, hogy a jövő héten Aari McDonald be tud kapcsolódni a munkába. Próbáljuk őt minél gyorsabban beépíteni. Az irányító szerepkör egyik legfontosabb eleme a csapatnak. A beépítésén lesz a hangsúly. Illetve azon, ha a jelenlegi sérültjeink 100%-osak lesznek, akkor csapatként tudjunk sokat előre lépni. Arra törekszünk, hogy taktikailag védekezésben és támadásban a csapatkohéziót tudjuk építeni és erősíteni. Beszélhetünk kiemelt mérkőzésekről, de én mindig azt szoktam mondani: a következő mérkőzés a legfontosabb. Nekünk magunkkal kell foglalkozni a következő hetekben, haladni kell a csapatépítéssel és a meccseken a legtöbbet visszaadni abból, ahol éppen tartunk. Bízom benne, hogy aktuális ellenfélből felkészülve ez elég lesz ahhoz, hogy jó mérkőzéseket játszunk, jó eredményeket érjünk el.”

Hirdetés