Hirdetés
Magyarország

Az UNI-Győr SZESE lesz az ELTE-BEAC ellenfele az egyetemi döntőben

DEAC - UNI Győr SZESE 52-58 (10-13, 16-9, 9-21, 17-15)

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, elődöntő
Miskolci Egyetem, Körcsarnok
Sallai István József, Gergely Csaba, Novák Bence (Pázsitka Ferenc Gábor)

DEAC: Baczuk 11, Herdon 2, Szabó G. 3, Holinka-Miklós 8/3, Mezei 4. Csere: Gaál, Kernács 3/3, Szabó Z. 18/12, Shirian 3, Szabó C.

UNI Győr SZESE: Szüts 5, Horváth 3, Bánszegi 11, Rozmán 16/3, Baffy 8. Csere: Békés, Király, Perl 9/3, Chroméj 5, Sándor.

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés

A miskolci MEFOB FESZT keretében zajló Final Four második elődöntőjében az UNI-Győr SZESE 58-52-re legyőzte a DEAC gárdáját. Ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi fináléban az ELTE-BEAC és az UNI-Győr SZESE csap össze. Előtte pedig TFSE – DEAC bronzmérkőzést rendeznek az egyetemi bajnokságban.

Herdon Anna duplájára Rozmán Lilla egy triplával válaszolt a találkozó elején. Óriási küzdelem jellemezte az összecsapást. A pontszegény első szakaszban Szüts Boglárka és Rozmán Lilla találataival 7-2-es előnyre tett szert a Győr. A DEAC azonban igyekezett megfogni a meccset és törekvései sikerrel jártak. 8-8-nál már utolérte riválisát, majd 10-9-nél a vezetést is átvette. A negyed hajrája a győrieknek sikerült jobban, akik Chroméj Hajnalka négy pontjával 13-10-es előnyre tettek szert. A második szakaszban sem változott a játék képe. Szabó Zita triplájával gyorsan egyenlített a DEAC, de ezt követően folytatódott a rendkívül küzdős, kemény játék.

Fotó: MEFOB FESZT

A félidő hajrájához közelítve 15-14-es győri vezetés után a DEAC kapott el egy jobb sorozatot. Amikor Baczuk Virág büntetője célt ért, 21-15-nél már 7-0-s futásban voltak a debreceniek. A nagyszünethez közelítve Baffy Fanni vezetésével faragott hátrányán a Győr. Végül azonban a félidőt az akkor már 9. pontját szerző és ezzel csapata legeredményesebbjének számító Baczuk Virág duplája zárta, így 26-22-re vezetett a DEAC. Győri oldalon a 6-6 pontos Rozmán Lilla és Baffy Fanni bizonyult a legeredményesebbnek. A tét érezhetően rányomta a bélyegét a játékra, a 9 és a 13 eladott labda miatt egyik szakvezető sem lehetett elégedett. Érdekes kérdés volt, hogy melyik gárda tud pontosítani a játékán a harmadik negyedre. Ez végül a Győr lett. Mezei Dóra duplájával még 28-22-re a DEAC vezetett, de ezt követően 15-1-es futással fordítottak a győriek.

Fotó: MEFOB FESZT

Támadásban remek formát mutatott a Győr a harmadik etapban. Amíg az első félidőben 20 perc alatt a 32 mezőnykísérletéből értékesített 8-at, addig a harmadik negyedben 10 perc alatt a 14-ből 7-et és szinte megduplázta pontjai számát. Rozmán Lilla lépett fel vezérré, aki egymaga 8 ponttal vette ki a részét ebből a remek szakaszból. Ráadásul nem hibázott dobást mezőnyből. A DEAC kosárcsendjét 37-29 után Szabó Zita törte meg, majd a negyed hajrájában Kernács Réka is betalált távolról, de összességében az UNI-Győr SZESE vezetése nem forgott veszélyben. A záró szakasznak 43-35-ről futottak neki a csapatok. Itt Szabó Zita hármasával 43-38-nál még látótávolságba ért a DEAC. A folytatásban viszont Rozmán Lilla és Perl Zsófia találataival 48-38-nál elérte a 10 pontot a különbség. Higgadt játékkal menedzselte előnyét a Győr. A mérkőzés végéig 10 pont környékén mozgott a differencia. A végjáték büntetőzésénél Bánszegi Boglárka 11 pont, 12 lepattanós dupla-duplára alakította statisztikáját. Az utolsó másodpercekben szépített a DEAC, így alakult ki az 58-52-es végeredmény.

Fotó: MEFOB FESZT

Hirdetés