Hirdetés
Archivum

Az uráli rangadó jön Oroszországban:

:

Hirdetés

Minden hétvége elõtt igyekszünk felhívni a figyelmet a külföldi bajnokságok nagy rangadóira. Ez ezúttal sem lesz másként, az ínyenceknek szombaton Oroszországra érdemes figyelniük, ahol a Jekatyerinburg az Orenburgot fogadja.

Az uráli rangadó, így harangozta be a legnagyobb orosz internetes sportlap a nõi kosárlabda bajnokság szombati csúcsrangadóját a Jekatyerinburg és az Orenburg gárdája között. Bár az elmúlt évadban a Jekatyerinburg toronymagasan kiemelkedett a mezõnybõl és az Orenburg „csak” harmadik lett, a két csapat elképesztõen kiélezett csatákat vívott.
 

Úgy nyertek háromszor Candace Parkerék a riválisuk ellen, hogy 13 pontnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki az együttesek között. Az elmúlt szezonban a Nagyezsda kétszer lépett fel a Jekatyerinburg csarnokában. Az alapszakaszban a hazaiak hatalmas szerencsével 1 ponttal tudtak diadalmaskodni, míg az Orosz kupa fináléjában 35 percen át vezetett az Orenburg és végül onnan fordított a házigazda.

Az Orenburgot nagy kettõség jellemzi, hiába õk adják a liga két legtöbb pontot átlagoló játékosát – Brunson (14.8 pont), Katie Douglas (14.7 pont) – és a két legtöbb lepattanót szállító centerét – Veramejenka (9 lepattanó), Brunson (8.5 lepattanó) -, már két vereséget gyûjtöttek. Danilochkináék számára ráadásul fájó, hogy ezek a Szpartak Moszkvától és rohamléptekben zárkózó Dinamo Kurszktól érkeztek, így komoly lépéshátrányba kerültek a közvetlen ellenfeleikkel szemben.

Ahhoz, hogy az Orenburgnak még legyen esélye az alapszakaszban a negyediknél elõkelõbb pozícióra, bizony nyerniük kell. Ha valamikor, akkor erre most lehet is esélyük Douglaséknak. A címvédõ ugyanis rossz formában, az Euroligában a Bourges otthonában elszenvedett vereségbõl érkezik. Franciaországban kiábrándítóan játszottak az oroszok, fáradtan mozogtak, rengeteget hibáztak és gyõzelmi esélyeik gyakorlatilag nem voltak. Ha ez nem lett volna elég, egyértelmûen megmutatkozott az is, hogy irányító poszton mennyire lyukas a keretük. Nem véletlen, hogy a januárban érkezõ Sue Birdöt már-már messiásként várják a jekatyerinburgi hívek.

Szombaton 14 órától kiderül, hogy a Jekatyerinburg tudta-e rendezni a sorait vagy az Orenburg ezúttal nemcsak megszorongatja, hanem le is gyõzi a nagy riválisát.

Hirdetés