Hirdetés
Archivum

Az USA agyonverte Ausztráliát:

:

Hirdetés

Szombat hajnalban felkészülési mérkõzésen a világbajnoki címvédõ Ausztráliát fogadta az Egyesült Államok válogatottja. A két top válogatot összecsapása fájóan egyoldalúan alakult, a mindössze pár napot együtt töltõ amerikaiak 33 pontos gyõzelmet arattak.
 

A beharangozónkban bemutatott amerikai kerethez az szerdán csatlakoztak a WNBA rájátszásában elvérzett gárdákból érkezõk, így már Tamika Catchings (Indiana Fever) és Diana Taurasi (Phoenix Mercury) is a társaival edzett. Ennek ellenére Geno Auriemma mester továbbra sincs irigylésre méltó helyzetben, Sue Bird, Swin Cash (Seattle Storm), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Candice Dupree (Phoenix Mercury), Sylvia Fowles (Chicago Sky) és Cappie Pondexter (New York Liberty) még mindig nem áll rendelkezésére. A felforgatott összeállításban a hétvégi találkozókon elsõsorban a fiatalokat akarta kipróbálni a szakmai stáb, nem véletlen, hogy Taurasi mindössze 6, Catchings 17 percet kapott.


 

Ilyen elõzmények után nagyon óvatosan fogalmaztak az amerikaiak az ausztrálok elleni presztízscsata elõtt. Pedig nem volt okuk az aggodalomra, Geno Auriemma tanítványai a Tully Bevilaqua, Penny Taylor, Lauren Jackson trió nélkül kiálló opálokat szabályosan agyonverték.
 

Az ausztrálok gyakorlatilag 4 percig voltak meccsben (9-7), majd az elsõ negyed közepén percekig nem találtak a gyûrûbe, ekkor pedig 10 pontot raktak közé a házigazdák. 10 perc játék után 26-16 állt az eredményjelzõn. A második negyedet egy 15-0-s futással indították az amerikaiak, amivel el is dõlt a találkozó sorsa. A szünetben 46-24 állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek. A harmadik periódusban állandósult a 20 pont feletti differencia, így 64-42-rõl vártak az együttesek az utolsó játékrészt. A negyedik szakaszban a hitehagyott és eléggé meggyötört ausztrálok hatalmas verést kaptak, a vége 89-56 lett.

A találkozóból a szakemberek biztos sokat meríthetnek, külsõ szemlélõként elsõsorban az amerikaik kiegyensúlyozottsága és védekezése szembetûnõ. A hazaiak 12 fõs keretébõl kilencen pontot szereztek, miközben 24 eladott labdára kényszerítették ellenfelüket és nem egyszer az opálok támadóideje is lejárt. Az amerikaiaktól meg kell említeni Maya Moore-t (University of Connecticut), aki a keret egyetlen egyetemista tagja, mégis 16 pontot termelt. Az ausztráloknál a 203cm magas Elizabeth Cambage 18 pontja emelhetõ ki.
 

Eredmény

Egyesült Államok – Ausztrália 89-56

Hirdetés