Hirdetés
USA

Az USA Basketball is támogatta az olimpia elhalasztását:

:

Hirdetés

Az USA Basketball, mely az Egyesült Államok válogatottjait versenyezteti az olimpiai rendszerben, közleményben reagált a NOB keddi döntésére. A tengerentúlon üdvözölték a tokiói olimpia elhalasztását.

Az USA Basketball közleménye kiemeli, hogy a halasztás “nehéz, de helyes” döntés volt. Teljes mértékben egyetértenek és támogatják a NOB, illetve a japán kormány határozatát. Jelenleg az emberi egészség élvez prioritást és ennek biztosítása csak a halasztáson keresztül megoldható. Amint a további részletek hivatalossá válnak, az USA Basketball továbbra is azon fog dolgozni, hogy a csapatait legjobban felkészítse az olimpiai versenyekre – zárul a közlemény.

Női kosárlabdában az Egyesült Államok az 5:5 szakágban a 2018-as világbajnoki címével kvótát szerzett. A 3×3-as szakágban pedig a 20 csapatos selejtezőn való részvételre jogosult.

Mint ismert, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden jelentette be, hogy elhalasztják a tokiói olimpiát, melyet legkésőbb 2021 nyarán rendeznek meg. Női kosárlabdában komoly átrendeződést hozhat a versenynaptárban az ötkarikás játékok új időpontra helyezése. Erről részletes elemzésünk ITT olvasható.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés