Hirdetés
Archivum

Az USK Praha 2-0-s elõnyben a cseh döntõben:

:

Hirdetés

Vasárnap Csehországban is a második mérkõzésre került sor az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntõ párharcban. Az USK Praha 89-62-es gyõzelmet aratott a KP Brno otthonában és ezzel 2-0-ra vezet. Szerdán hazai pályán bajnok lehet.

Az elsõ találkozó magabiztos prágai sikert hozott. A második összecsapáson a KP Brno saját közönsége elõtt mindent megtett, hogy minél tovább meccsben maradjon. Az elsõ negyedben 6 ponttal is vezettek. 10 perc után pedig 15-14-es elõnyben voltak. A második etap elsõ találatát még a brnóiak szerezték, majd erre 10-0-val válaszolt az USK Praha. A félidõben 37-30-as elõnnyel gazdálkodhatott Natalia Hejkova együttese.

A harmadik etapban 50-44-re még felzárkózott a KP Brno. Innen azonban a játékrész végére 62-49-re lépett el az USK Praha és ezzel gyakorlatilag eldõlt a gyõztes kiléte. A záró szakaszban már nem tudott 10 egység alá zárkózni a házigazda. Az utolsó percekre elfáradtak a brnói játékosok. Végül 27-13-ra nyerte ezt a szakaszt Natalia Hejkova csapata. A 89-62-es sikerük alkalmával öten is kétszámjegyû pontot értek el a keretükbõl. A 19 pontos Marija Rezan lett a legeredményesebb.

A mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy a lefújás után a közönség felállva vastapssal búcsúztatta a szezon végén visszavonuló Ilona Burgrovát. Jó eséllyel ez volt az utolsó hazai meccse. A párharc szerdán Prágában folytatódik, ahol az erõviszonyok alapján bajnokavatás várható.

Eredmény
KP Brno – ZVVZ USK Praha 62-89 (15-14, 15-23, 19-25, 13-27)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 az USK Praha javára.

Hirdetés