Hirdetés
Magyarország

Az USK Praha érkezik Sopronba:

:

Hirdetés

Szerdán Krasznai Ferenc Emlékmérkőzést vív Sopronban a Novomatic Arénában a Sopron Basket és az USK Praha. A két csapat ezt követően csütörtökön is összeméri az erejét.

Fotó: Rudo Maškurica – Fcebook.com/mbkruzomberok

A Sopron Basket és az USK Praha legutóbb április 14-én találkozott. Az az összecsapás a 2019-es Euroliga Final4 bronzmérkőzése volt. Natalia Hejkova együttese akkor 64-53-as sikert aratott. A múltidézés csak statisztikai érdekesség egy felkészülési találkozó kapcsán, de kiválóan szemlélteti, hogy másfél héttel az új évad rajtja előtt rangos rivális érkezik Sopronba. Bár egy ilyen találkozóból messzemenő következtetéseket óvatosan szabad levonni, de hasznos visszajelzéseket kaphat a szakmai stáb. Elsősorban olyan szemmel, hogy miként reagál le a keret egy teljesen más stílusú, más játékerőt képviselő ellenfelet, mint az eddigiek.

A Sopron Basket – továbbra is Briann January nélkül – a hétvégén Rózsahegyen szerepelt, ahol a házigazda MBK Ruzomberok alakulatát 50-45-re múlta felül Gáspár Dávid együttese. Sorrendben 59, 73, 26, 69 és végül 45 pontot kapott az aktuális ellenfeleitől a bajnoki címvédő. Az előszezon mérkőzések sorát nézve értékes tapasztalat, hogy a védekezés idén is nagy fegyverre lesz a Sopronnak. Ugyanakkor a támadójáték terén sem lehet hiányérzet. Mindössze egy alkalommal csúszott 40%-alá Gáspár Dávid tanítványainak mezőnymutatója. Amit a számok nem adnak vissza, az a ritmusra, a játék intenzitására vonatkozó kérdések. Ilyen téren pedig egyértelműen nagy segítség lehet a szerdai és a csütörtöki rangadó.

A Sopron keretét már jól ismerhetjük az elmúlt hetek mérkőzései alapján, míg a prágaiakat kis túlzással szintén nem kell bemutatni. Az áprilisi bronzmeccshez képest ugyanis mindössze egy helyen változott az alapcsapat. Leticia Romero-t elengedte a klub és helyére Cristina Ouviña érkezett. Natalia Hejkova, ha elégedett, akkor ragaszkodik a kerethez. Ezt láthattuk az előző prágai sikerkorszakban is. A hazai mag és Ouviña mellett Marija Rezan, Isabelle Harrison, Alyssa Thomas, Teja Oblak és Valeriane Ayayi alkotja a csapatot. A két amerikai játékos még nem áll rendelkezésre, de egy komoly sérüléshullámot átvészeltek már. Emiatt mondták le a múlt hétvégi pöstyéni szereplésüket is.

Hirdetés