Hirdetés
Archivum

Az USK Praha is legyõzte az amerikaiakat:

:

Hirdetés

Az igen hiányos szerkezetû amerikai válogatott Prágában is vereséget szenvedett. A motiváltan játszó USK Praha 83-77 arányú gyõzelmet aratott.

Az amerikaiak a szerdai valenciai fellépésük után szombaton Prágában léptek pályára. A jó hangulatú összecsapást a hazaiak kezdték jobban és a második negyed elején már 35-29-re is vezettek. Az amerikai válogatott ekkor még jól tartotta magát, sõt egy 10-2-es futással a vezetést is átvették. 1 perccel a nagyszünet elõtt 43-41-re ismét a hazaiak jártak elõrébb, de ezt követõen Pondexter és Cash villanásai után a szünetben már 47-43-as amerikai elõnyt jegyezhettünk fel.

A harmadik etap elején a csehek egy 7-0-s futással indítottak. A döntõnek azonban a játékrész második fele bizonyult, amikor 53-50-es amerikai vezetés után egy 12-2-es futással a csehek a játékrész végére 62-55-ös elõnyre tettek szert. A negyedik szakaszban ismétlõdött a valenciai mérkõzés forgatókönyve. A hazaiak 12 ponttal megléptek, majd az amerikaiak hiába zárkóztak, 83-77-es vereséget szenvedtek.

A prágaiaknál Víteèková 23, Elhotová 15 pontig jutott, a második oldalon Charles 20 pontot szerzett. Geno Auriemma csapata vasárnap Sopronban lép pályára.

Eredmény
USK Praha – USA Basketball 83-77
 

Hirdetés