Hirdetés
Európa

Az USK Praha játékosa lesz Ivana Dojkic:

:

Hirdetés

Az USK Praha együttesében folytatja pályafutását Ivana Dojkic. A horvát válogatott klasszis másfél évet töltött Szekszárdon.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ivana Dojkic pályafutása a Szpartak Moszkvánál töltött időszak után új lendületet kapott Szekszárdon. A hónap elején még a FIBA szakírói is kiemelték egy összeállításban. A magyar bajnokságban 20 találkozón 23.7 perc alatt 13.4 pontot, 2.6 lepattanót és 4.3 gólpasszt átlagolt a horvát játékos, az Európa Kupában pedig 29.9 perc alatt 17.9 pontot, 4.3 lepattanót és 4.1 gólpasszt. A teljes mezőnyt nézve a nyolcadik legmagasabb pontátlaggal rendelkezett a versenyrendszerek leállításakor.

Ivana Dojkic immár a harmadik játékos Eva Lisec (Famila Schio) és a szintén Prágába kerülő Teja Oblak után, aki Szekszárdról egy meghatározó Euroliga csapathoz tud fellépni. Márciusban a versenyrendszerek leállításakor az USK Praha veretlenül vezette a cseh bajnokságot és a helyi szövetség meg is ítélte nekik a bajnoki címet. Az Euroligában pedig éppen a Famila Schio ellen készültek pályaelőnyből a negyeddöntőre.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés