Hirdetés
Archivum

Az USK Praha nyerte a Cseh Kupát:

:

Hirdetés

Egy pillanatig nem tudta megszorongatni a Brno az USK Prahát a Cseh Kupa döntõjében. A fõvárosiak 29 ponttal nyertek és ezzel megvédték a címüket.

Az USK Praha egy évvel ezelõtt a Brno 14 éves uralkodását törte meg a Cseh Kupában és a fõvárosiak azzal a nem titkolt szándékkal léptek pályára, hogy megvédik a nagy nehezen megszerzett címüket. A két cseh sztárcsapat idén nem képvisel ugyanolyan játékerõt, ebben a szezonban a prágaiak kétszer verték nagy riválisukat és ezúttal is már egy negyed után 23-15-ös elõnyben voltak.

A két gárda között elsõsorban a palánk alatt mutatkozott klasszis különbség. Magasemberek nélkül a végül 16-16 pontig jutó Kulichová és Burgrova ellen nem tudott mit kitalálni Jan Bobrovský. A lepattanókért folytatott csatát 42-23-ra hozták a prágaiak és ez döntõnek bizonyult.

A szünetben 49-31-re vezetett az USK Praha, a harmadik etapban pedig 30 pont fölé hízott a differencia. A finálét végül 92-63-ra hozta Lubor Blazek alakulata és ezzel megvédte a címét.


„Jó mérkõzést játszottunk! Ismét bebizonyosodott, hogy a Brno kispadja rövidebb, mint a miénk és ez eldöntötte a kupa sorsát. Ennek ellenére végig maximálisan kellett koncentrálnunk és ez az összecsapás kiváló felkészülést jelentett az Euroliga rájátszására.”
– értékelt Lubor Blazek.


Eredmény

Frisco Brno – ZVVZ USK Praha 63-92 (15-23, 16-26, 13-28, 19-15)

3. helyért
Sokol Hradec Kralove – VS Praha 75-60

Hirdetés