Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Az USK Praha vendége lesz a Sopron:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Csütörtökön 17 órától a Sopron Basket az USK Praha vendége lesz felkészülési mérkőzésen.

A Sopron Basket az idei ötödik felkészülési mérkőzését vívja. Múlt héten kétszer léptek pályára Gáspár Dávid tanítványai. Előbb kedden a TFSE-MTK, majd pénteken az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendégeként. Jelena Brooks mindkét találkozót kihagyta, pénteken Fegyverneky Zsófia sem lehetett ott a társaival. Sopronba időközben megérkezett Gabby Williams.

A hazai felkészülési időszakkal párhuzamosan a tengerentúlon Briann January a Connecticut Sun csapatával matematikailag is megnyerte a WNBA alapszakaszát. A decembertől Sopronba érkező Napheesa Collier pedig hétről hétre kiemelkedő teljesítménye miatt kerül a címlapokra.

Fotó: krizsanphoto

Azzal, hogy a rutinos klasszisok közül többen nem bevethetőek, még inkább megnyílt az út a fiatalok előtt Sopronban. A győri találkozón Varga Alíz 23, Czukor Dalma 18 ponttal vezette győzelemre csapatát, de Varga Sára szintén sok lehetőséget kapott és élt is vele, illetve a Soproni Darazsak Sportakadémia növendékei közül Sitku Zsuzsanna 6 szerzett ponttal adott ízelítőt a tudásából.

Az USK Praha együttesénél a korábbi évekhez képest valamivel több változás történt. A hazai magot tekintve a legfontosabb, hogy immár Kateřina Elhotová nélkül folytatják. Visszatér viszont a klubhoz Alena Hanušová, akinek a nemzetközi karrier nem alakult a tervei szerint. Nyilván a Covid is közbeszólt, de az elmúlt két évben két ország három csapatánál próbált szerencsét. A légiósokat tekintve is történtek komoly mozgások. A horvát válogatott klasszisai közül a magyar szurkolók által is jól ismert Ivana Dojkic Bolognába szerződött, a stabil prágai pontnak számító center Marija Rezan gyermeket vár.

Fotó: USK Praha

Érkezett a szlovák válogatott irányítója Barbora Bálintova és a szerb center Dragana Stankovic, akit szintén nem kell bemutatni olvasóinknak. A légiósok közül továbbra is számíthat a spanyol válogatott kerettag Maria Conde szolgálataira Natalia Hejkova. A legnagyobb fogásnak pedig Brionna Jones és Alyssa Thomas megtartása mondható. Briann January-hoz hasonlóan a Connecticut Sun játékosairól van szó, így az érkezésükre még várni kell. Ha a WNBA-ben végig tud menni a Sun, akkor könnyen lehet, hogy nagyon sokat. Thomas súlyos sérülésből tér vissza és éppen ezekben a napokban teszteli a Sun, hogy mennyire terhelhető.

A cseh bajnokságban az USK Prahának idén sem lesz kihívója. Bár több együttes lép ki nemzetközi porondra és ennek megfelelően igyekeznek erősíteni is a keretüket, de nem mutatkozik olyan erő, amely egyáltalán képes lenne megszakítani a fővárosi klub veretlenségi sorozatát. A prágaiak az Euroliga A-csoportjába kerültek, tehát nem a soproniak nyolcasába. A két csapat tétmeccsen így legkorábban az Euroliga negyeddöntőjében mérheti össze a tudását, de az biztos, hogy ez a felkészülési találkozó mindkét fél számára értékes visszajelzéseket fog adni.

Hirdetés