Hirdetés
Utánpótlás

Az utánpótlás csapatok számára külön COVID protokollt tett közzé a BEAC:

:

Hirdetés

A fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel az ELTE-BEAC Újbuda az utánpótlás csapatok számára külön COVID protokollt tett közzé, mely az alábbiakban olvasható.

A jelenlegi magyarországi járványhelyzetet figyelembe véve, a hatályos járványügyi szabályokkal és protokollal összhangban, a BEAC Női Kosárlabda Szakosztálya az alábbi szabályokat hozza.

A Szakosztály utánpótlás sportolói a kialakult helyzetben kötelesek a tőlük telhető mértékben mindent megtenni annak érdekében, hogy a COVID fertőzés felbukkanása elkerülhető legyen az egyesület berkein belül. A Szakosztály vezetése a kialakult helyzetben elvárja a BEAC Női Kosárlabda Szakosztály összes sportolójától és munkatársától a hatályos rendelkezéseknek és iránymutatásoknak megfelelő, felelősségteljes viselkedést a hétköznapokban (maszkviselés, távolságtartás, rendszeres kézfertőtlenítés).

Az edzésre való belépés előtt kötelező az edzéshelyszíneken található kézfertőtlenítő használata. Emellett kérjük, a biztonság kedvéért, minden játékos tartson magánál saját kézfertőtlenítőt arra az esetre, ha az edzéshelyszínen nem áll rendelkezésre. Az edzés megkezdése előtt az edzők lázmérést végezhetnek – 37.5 C testhőmérséklet felett, vagy a COVID fertőzés tüneteit mutató sportoló az edzésre nem léphet be.

Amennyiben bármely sportoló környezetében COVID gyanús eset merül fel, arról haladéktalanul köteles tájékoztatni edzőjét, aki haladéktalanul értesíti a szakosztály vezetését. A tájékoztatás telefonon vagy írásban (sms, e-mail) történjen! A sportoló mindaddig nem látogathatja csapata edzéseit, ameddig a COVID gyanús eset PCR vizsgálata meg nem történt, és a járványügyi protokollnak megfelelően nem tudja igazolni azt, hogy az érintett nem fertőzödött meg a COVID-19 vírussal. Ez alól kivételt jelent, ha a sportoló maga két negatív PCR teszttel igazolni tudja, hogy nem fertőzödőtt meg a COVID-19 vírussal (vagy két hetes karanténba vonul).

Amennyiben a sportoló környezetében igazolt COVID fertőzött bukkanna fel, arról a sportoló haladéktalanul köteles tájékoztatni edzőjét, aki haladéktalanul értesíti a szakosztály vezetését. A tájékoztatás telefonon vagy írásban (sms, e-mail) történjen! A sportoló mindaddig nem látogathatja csapata edzéseit, ameddig a járványügyi protokollnak megfelelően, két negatív PCR teszttel nem tudja igazolni, hogy ő maga nem fertőződött meg a COVID-19 vírussal.

Amennyiben a sportoló a COVID-19 fertőzésre utaló tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse háziorvosát! A járványügyi protokoll keretében a háziorvos értesítheti a mentőszolgálatot, akik elvégzik a tesztet.

Amennyiben a sportoló COVID-19 vírussal történt megfertőződése igazolódik, a fertőzés tényéről köteles haladéktalanul tájékoztatni a csapata edzőjét, aki gondoskodik a csapat többi játékosának valamint a szakosztály vezetésének azonnali értesítéséről. A tájékoztatás telefonon vagy írásban (sms, e-mail) történjen!

Ilyen esetben a csapat edzéseit azonnali hatállyal felfüggesztjük! A hatályos járványügyi előírások szerint a fertőzött személlyel kapcsolatba került összes személynek kötelező karanténba vonulnia, a tesztelésükről első körben, kontaktkutatás keretében az állam gondoskodik.

Az edzések újraindítására két esetben van lehetőség:
– a hivatalos kéthetes karanténidőszak leteltével, amikor a karantént a hatóság hivatalosan feloldotta
– a járványügyi protokollban előírt, 2 db, 5 napon belüli negatív PCR teszt esetén

amennyiben megfelelő számú játékos összejön.

Amennyiben valamely csapat edzőjefertőződik meg a COVID-19 vírussala fertőzés tényéről köteles haladéktalanul tájékoztatni a szakosztály vezetését és a csapata játékosait. A tájékoztatás telefonon vagy írásban (sms, e-mail) történjen! Ilyen esetben a csapat edzéseit azonnali hatállyal felfüggesztjük! A hatályos járványügyi előírások szerint a fertőzött személlyel kapcsolatba került összes személynek kötelező karanténba vonulnia, a tesztelésükről első körben, kontaktkutatás keretében az állam gondoskodik. Az edzések újraindítására két esetben van lehetőség:

  • a hivatalos kéthetes karanténidőszak leteltével, amikor a karantént a hatóság hivatalosan feloldotta
  • a járványügyi protokollban előírt, 2 db, 5 napon belüli negatív PCR teszt esetén

amennyiben a csapat edzései másik edzővel megoldhatóak és megfelelő számú játékos összejön.

A Szakosztály vezetése nyomatékosan kéri, hogy ebben az időszakban azok a játékosok, akik bármilyen, felsőlégúti betegségre utaló tünetet, vagy egyéb, esetleges COVID fertőzésre  utaló tünetet észlelnek magukon, azok maradjanak távol az edzésektől!

Emellett nyomatékosan kérjük sportolóinkat, hogy a fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel kerüljék a tömegrendezvényeket, a zárt térben, sok ember részvételével zajló szabadidős eseményeket.

Budapest, 2020. szeptember 7.

A dokumentum PDF formátumban elérhető és letölthető itt:

https://www.beac.hu/kosarlabda/wp-content/uploads/2020/09/COVID-protokoll-a-BEAC-utánpótlás-csapatai-részére.pdf

Hirdetés