Hirdetés
Utánpótlás

Az utánpótlás válogatottak is munkába állnak

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a felnőtt válogatottunk június 29-én hétfőn munkába áll Székesfehérváron. Az Eb-selejtezőre készülő felnőttek mellett a korosztályos csapatok is dolgoznak.

Mint ismert, a világjárvány miatt 2020 nyarán korosztályos Európa-bajnokságok nem lesznek. A szakmai stábok már a jövő évi versenyekre kijelölt keretekkel állnak edzésbe.

Június 29-én a felnőtt női csapat mellett az U20-as és az U18-as női csapat is találkozik. Mind a három csapat részt vesz edzőtáborban. Az U20-as 10 naposban, az U18-as kétszer 5 naposban, míg a felnőtt egy hónapos programot teljesít. Az U16-os együttes pedig július közepén csatlakozik hozzánk.

– mondta el lapunknak a tervekről Székely Norbert, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya és utánpótlás szakmai koordinátor.

A korosztályos válogatottaknál dolgozó vezetőedzők személyében nem terveznek változást 2021-re sem. “Az utánpótlás szövetségi kapitányokról az elnökség nem tárgyalt. Én nagyon remélem, hogy meg tudjuk tartani azokat az edző kollégákat, akik részt vettek volna a nyári programban és jövő évben is ők fogják felkészíteni a csapatokat.” – tette hozzá Székely Norbert.

2021 különleges év lesz a hazai rendezésű tornák szempontjából. Hazánk U19-es leány Világbajnokság házigazdája. Ezen felül pedig az elmaradt 2020-as magyarországi rendezésű U20-as Európa-bajnokság okán 2021-re ebben a korcsoportban is opciót kaptunk a rendezésre. Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára éppen hétfőn nyilatkozta: ha nyár végéig úgy tűnik, sikerül előteremteni a rendezéshez szükséges financiális feltételeket, akkor az Eb-t is bevállaljuk.

“Ez egy nagyon nagy lehetőség, remélem, hogy él ezzel a szakág. Egy biztos, hogy nagyon jól kell beosztanunk az erőinket, mert a világbajnokság miután magyar rendezés, kiemelt esemény és kiemelt szakmai feladat is lesz.” – nyilatkozta Székely Norbert.

Fotó: FIBA.Basketball