Hirdetés
Magyarország

Az utolsó 15 percben szakította le a Győr a Csatát

UNI Győr - MÉLY-ÚT - Ludovika-FCSM Csata 92-75 (21-22, 20-24, 29-15, 22-14)

Bajnokság, 22. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Győrffy P., Csabai-Kaskötő B., Nyilas I. (Bognár T.)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Kiesel 4, Dombai 10/6, Dubei 8/6, Török Á. 13/3, Mompremier 22. Csere: Kéita 2, Weninger 12/3, Barnie 12, Lass 9/3, Rozmán.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 9/6, Lelik 7/3, Böröndy 6, Mányoky 15/9, Hegedűs 17/3. Csere: Angyal B. 9/6, Angyal N. 8, Toman 2, Gyöngyösi, Rakita 2.

Hirdetés

A bajnokság 22. fordulójában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az utolsó 15 percben hagyta állva a Ludovika-FCSM Csatát és aratott végül 92-75-ös sikert.

A Győr számára tét nélküli volt a találkozó, miután már szombaton bebiztosította matematikailag a második helyét a tabellán. A Csata szempontjából pedig olyan szempontból egyszerűsödött le a képlet az alapszakasz végjátékához érkezve, ha a hátralévő két mérkőzéséből egyet megnyer, akkor negyedik lesz. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Beatrice Mompremier villanásaival előbb a Győr, majd Mányoky Réka és Horváth Bernadett tripláival a játékrész közepén a Csata került kisebb előnybe. Erre Dubei Debóra válaszolt egy hárompontossal és a teljes első negyedre érvényes maradt az a forgatókönyv, hogy mielőtt bármelyik gárda jobban elszakadt volna, a riválisa egy-egy extra megoldással visszajött. 10 perc játékot követően 22-21-re ment a Csata. A második negyed elején Horváth Bernadett triplájával 25-21-re elszakadtak Tursics Krisztián tanítványai. Innen azonban 13-2-vel 34-27-re fordított a Győr. Korai lett volna azonban ezt döntő futásnak jellemezni. Lelik Réka és Hegedűs Janka triplái látótávolságban tartották a Csatát. Sőt, a kettősük nem sokkal később ismét megvillant, amivel 39-38-ra fordítottak. Innentől kezdve a félidőig a fővárosi gárda járt előrébb. Böröndy Vivien találata 46-41-es előnyt eredményezett a Csatának.

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy a Csatánál Hegedűs Janka 11 pontnál jár, míg a Győr legeredményesebbje a 12 egységnél tartó Beatrice Mompremier volt. A harmadik negyed Dombai Réka triplájával indult, de erre Hegedűs és Angyal Nikolett válaszolt. Hiányos összeállításban, hosszabb kihagyása ellenére is hősiesen tartotta magát a Csata. A Győr Dombai Réka két triplájával kezdte meg a felzárkózást, majd amikor Török Ági is eredményesnek bizonyult távolról, 58-56-nál a vezetést is átvette. Ekkor azonban Angyal Barbara triplája újra a Csatát segítette előnyhöz. A döntő futást végül 59-58 után tudta bevinni elfáradó riválisa ellen a Győr. A kisebb sérülés után visszatérő Brianna Kiesel duplája ugyanis egy 12-2-es szériát indított el. A záró szakasznak így a Győr 70-61-es előnyéről futottak neki a csapatok. Az utolsó 10 perc elején Böröndy Vivien duplája után még 10 egység alatt tartotta hátrányát a Csata. Török Ági és Dubei Debóra azonban fél perc alatt öt pont hozott a győrieknek, akik 77-63-nál így már 19-4-es sorozatot tudhattak magukénak. Még hét perc volt hátra ekkor. A Győr magabiztosan őrizte előnyét, míg a Csata azt is szem előtt tartotta, hogy csütörtökön 18 órától a PEAC-Péccsel kulcsfontosságú mérkőzést vív. A hajrában rövid időre 19 ponttal is ellépett a házigazda, de a különbség azonban jellemzően 15 egység környékén mozgott.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés