Hirdetés
Archivum

Az utolsó fordulójához érkezik az alapszakasz:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától kerül sor a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójára. Bár az elsõ hely már múlt héten elkelt, több pozíció sorsa még igen kérdéses. Az Aluinvent DVTK és a PEAC összecsapásán dõlnek el a nyitott kérdések.

Az Aluinvent DVTK és a PEAC rangadóján nagy tét mellett egyszerû a képlet. Amennyiben a DVTK bármilyen különbséggel nyerni tud, úgy a második helyen végez az alapszakaszban és amennyiben más pályákon nem születik meglepetés, úgy a PEAC az 5. helyrõl várhatja a folytatást. Ebben az esetben a Gyõr lesz a harmadik és a PINKK a negyedik. Ha a PEAC hagyja el gyõztesen a pályát, úgy a Gyõr lesz az alapszakasz másodikja, a PEAC a harmadik, a DVTK a negyedik és a PINKK az ötödik. Mondani sem kell, hogy mindkét csapatnak a gyõzelem egy lényegesen könnyebb ágat eredményezne.

A két gárda decemberi mérkõzését a PEAC 70-65-re nyerte. Egy hullámzó találkozó volt, ahol a végjáték mindkét félnek kínált gyõzelmi esélyeket. Arra az összecsapásra egy hollandiai túra után a DVTK fásultabban érkezett, míg a PEAC-nak az a december eleji idõszak volt eddig talán a legjobb periódusa a szezonban. A hosszú bajnoki szünet után az elmúlt hétvégén a DVTK-nak akadtak problémái Zalaegerszegen, elsõsorban az elsõ 23-25 perc gyengébb dobóformája miatt jelentõs hátrányt szedett össze Miakel Lopez csapata. Ugyanakkor 24 pontos mínuszból is sikerült fordítani, ami komoly tartásról árulkodik. A PEAC a Szekszárd ellen aratott magabiztos gyõzelmet, az idei szezonban elõször már 5 külföldivel álltak fel. Dragana Stankovic immár hazai nevelésû játékosnak számít, ráadásul még a fiatalok kötelezõ szerepeltetésére vonatkozó szabályba is belefér. Ez mindenképpen növeli Roberto Hernandez variációs lehetõségeit. Ettõl függetlenül a DVTK tûnik a rangadó favoritjának, bár ehhez mindenképpen a múlt hetinél pontosabb játékra van szüksége. Mélyebb a DVTK kerete és nagy téttel bíró kulcsmeccseken jobb formát mutatott eddig, mint a riválisa. A PEAC esetében elsõsorban a centerjátékon és a triplamutatón múlik, hogy van-e ebben az estében egy szorosabb meccs.

A már matematikailag is alapszakaszgyõztes UNIQA Sopron Cegléden szerepel. Egyik csapat pozíciója sem változhat az utolsó fordulóban, hiszen a CEKK hatodik helye is biztos. Ennek megfelelõen mindkét oldal a rájátszásra történõ felkészülésre használhatja fel ezt az összecsapást. Tekintve, hogy márciusban alig játszottak tétmeccseket a csapatok, minden ilyen alkalmat ki is kell használni, hogy a szakvezetõk formában tartsák tanítványaikat a következõ hetek nagy feladatai elõtt.

A CMB Cargo UNI Gyõr az ELTE BEAC Újbuda gárdáját fogadja, míg a PINKK Pécsi 424 a Vasas Akadémia vendége lesz. Ezt a két párosítást azért vontuk össze, mert a Gyõr és a PINKK ugyanabban a cipõben jár. Nem hibázhatnak és utána várniuk kell a végeredményt Miskolcról. A BEAC úgy érkezik az alapszakasz utolsó fordulójához, hogy a reálisan elérhetõ célját teljesítette. A 9. helyen végez és pályaelõnyben lesz az alsóházi rájátszásban. A Vasas a hiányzói miatt nincs könnyû helyzetben és a folytatás sem lesz egyszerû számára az alsóházi rájátszásban.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd és a ZTE NKK mérkõzése a Cegléd-Sopron meccshez hasonlóan tét nélkül zajlik, hiszen a szekszárdiak hetedik és a ZTE nyolcadik helye is biztos. Ezen egyik fél sem tud már változtatni. Ugyanakkor a rájátszásra való felkészülés miatt várhatóan mindkét szakvezetõ maximális koncentrációt vár majd el. Rymarenko nélkül múlt héten a KSC váratlanul nagy pofonba szaladt bele, míg a ZTE a DVTK ellen közel járt a csodához. Nem kizárt, hogy a két csapat majd helyosztót is játszik áprilisban.

Hirdetés