Hirdetés
Archivum

Az utolsó fordulójához érkezik az Euroliga alapszakasza:

:

Hirdetés

Szerdán rendezik a nõi kosárlabda Euroliga 2017/2018-as kiírása alkalmával az alapszakasz utolsó fordulóját. A Sopron Basket és a Bourges összecsapáshoz már közöltünk beharangozót, most nézzük, hogy a többi párosításban mi várható.

Az A-csoportban a Sopron Basket és a Bourges összecsapásának csak a francia együttes szempontjából van tétje. Amennyiben a Bourges nyer, harmadik helyen zár a csoportban. Veresége esetén a franciáknak a Castors Braine – USK Praha összecsapást kell figyelniük. Ezen, ha a prágaiak érvényesítik a fölényüket, akkor biztos továbbjutók. Ha a Sopron legyõzi a Bourges-t, akkor harmadik helyen, egyébként negyedik pozícióban.

Az USK Praha akkor kerülhet bajba, ha a két csapat õszi meccséhez hasonlóan kikapnak a belga bajnoktól. Ebben az esetben a Galatasaray megelõzheti õket, amennyiben nyerni tud a Villeneuve d’Ascq otthonában. Ugyanakkor ezt a meccset a Villeneuve d’Ascq sem engedheti el, hiszen ha a Castors Braine megtréfálja a Prágát és a franciák kikapnak, akkor nem tudják az Európa Kupában folytatni. A csoport negyedik meccsének nem lesz tétje. A Dinamo Kurszk biztosan elsõ, míg a CCC Polkowice már nem vívhatja ki a továbbjutást ebbõl a nyolcasból.

A B-csoportban a YDÜ és a Nagyezsda Orenburg összecsapása mindkét fél számára fontos. A YDÜ egy gyõzelemmel bebiztosíthatja csoportelsõségét. Ugyanakkor az Orenburg is csak egy sikerrel veheti saját kezébe a sorsát az Európa Kupa szereplés kapcsán. Vereségük esetén ugyanis szurkolniuk kell annak, hogy a Fenerbahce legyõzze a Wisla Krakow-t. Az UMMC Jekatyerinburg a nemzetközi szereplést januárra csúnyán elengedõ Lattes Montpellier vendége lesz. Az oroszok egy sikerrel bebiztosíthatják a második helyet és a YDÜ váratlan veresége esetén az elsõ pozícióba is elõléphetnének.

A Fenerbahce és a Wisla Krakow csatájára tettünk már utalást. A törökök csak akkor mozdulhatnának el a harmadik helyrõl, ha nyernek és közben a Jekatyerinburg vesztesen hagyja el a pályát Franciaországban. Minden más esetben a Fenerbahce harmadik lesz és a Sopronnal mérkõzik a negyeddöntõben. A Wisla Krakow-nak kulcsfontosságú ez a meccs, hiszen ha meglepetést okoznak és az Orenburg kikap a YDÜ otthonában, akkor az Európa Kupában folytathatják.

Ez a csoport hoz egy ki-ki mérkõzést, amikor a Salamanca a Schio-t fogadja. A Schio 7/6, a Salamanca 6/7-es mutatóval rendelkezik. Ha a spanyolok 11 ponttal vagy annál nagy különbséggel nyernek, akkor az Euroliga negyeddöntõjében folytathatják. Minden más esetben a Schio játszik negyeddöntõt az Euroligában, míg a Salamanca az Európa Kupába kerül.

A szerdai játéknap programja

A-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – CCC Polkowice
18:00 Sopron Basket – Tango Bourges Basket
20:15 Castors Braine – USK Praha
20:15 Villeneuve d’Ascq – Galatasaray

B-csoport
16:30 Yakin Dogu Univ. – Nagyezsda Orenburg
19:00 Wisla Can-Pack Krakow – Fenerbahce
20:00 Lattes Montpellier – UMMC Jekatyerinburg
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Famila Schio

A csoportok állása

Hirdetés