Hirdetés
Archivum

Az utolsó játékhét jön az Amatõr Bajnokságban:

:

Hirdetés

Az utolsó játékhetéhez érkezik a 2018/2019-es évadban az Amatõr Bajnokság. Rövid áttekintés a hajrá elõtt. A Piros és a Zöld csoportban összesen 16 mérkõzést rendeznek. Szombaton 18 órától az utolsó forduló meccseit azonos idõpontban bonyolítják le. Elõtte pedig még korábbról halasztott összecsapásokat is pótolnak a felek.

A Piros Csoportban még nem dõlt az elsõ hely sorsa, de a TF igen kedvezõ pozícióban várja a folytatást. Amennyiben szombaton bármilyen különbséggel legyõzi a Kecskemétet, aranyérmes lesz. A Csata DSE még két gyõzelemmel pontszámban utolérheti a TF csapatát. A Csatára elõbb a PEAC vár, majd az utolsó fordulóban egy igazi rangadón a BKG DSE Szigetszentmiklós. Az egymás elleni eredményt tekintve a TF jobban áll, tehát csak üldözöttje veresége esetén elõzhet a Csata. A bronzérem sorsa azonban már korábban eldõlt, a szigetszentmiklósi BKG DSE lesz a harmadik a sorozatban.

Érdekes csatákra van kilátás a középmezõnyben, ahol még több nyitott pozíció is akad. Ezen felül az utolsó négy helyezettet, tehát a Dávid Kornél KA, a Nyíregyházi Kosársuli, a Kecskeméti Kosárlabda Club és az Aluinvent DVTK U23-as csapatát mindössze egy gyõzelem választja el. Nem szabad elfelejteni, hogy a Nõi Amatõr NB I. B Piros Csoportjának utolsó két csapata a 2019/2020-as évadban a Nõi Amatõr NB I. Zöld Csoportban, a Nõi Amatõr NB I. Zöld Csoportjának elsõ két csapata a 2019/2020-as szezonban a Nõi Amatõr NB I. Piros Csoportban indulhat.

A Zöld Csoportban a Sportdarázs már korábban bebiztosította elsõ helyét. Éppen a hétvégén dõlt el, hogy a soproni együttes mögött a második a Széchenyi KA lesz. Ezen két gárda tehát a következõ évadban a Piros Csoportban mutathatja meg a tudását.

Az utolsó játékhét menetrendje

Piros Csoport

Május 9., csütörtök

18:00 PEAC-Pécs-Pingvinek – Csata Diáksport Egyesület
19:30 BKG DSE Szigetszentmiklós – ELTE-BEAC Újbuda

Május 11., szombat
18:00 TFSE – Kecskeméti Kosárlabda Club
18:00 PINKK SE – Ajka
18:00 Vasas Akadémia – Dávid Kornél KA
18:00 Tatabányai Kosárlabda Club – DEAC DSI
18:00 BKG DSE Szigetszentmiklós – Csata Diáksport Egyesület

18:00 ELTE-BEAC Újbuda – Nyíregyházi Kosársuli
18:00 PEAC-Pécs-Pingvinek – Aluinvent DVTK Miskolc U23

Zöld csoport

Május 9., csütörtök
18:30 ELTE Fortis – Tatai SE

Május 11., szombat
18:00 Sportdarázs – ELTE Fortis
18:00 Szegedi Kosárlabda Egylet – MTK-Budapest II.
18:00 ZTE NKK II. – Széchenyi Kosárlabda Akadémia Gyõr
18:00 Szombathelyi Egyetem – MAFC
18:00 Tatai SE – Bajai Nõi Kosárlabda Klub
18:00 Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia – Szolnoki MÁV Sportegyesület
 

Tabella

Piros Csoport

Zöld csoport

Hirdetés