Hirdetés
Archivum

Az utolsó játéknapjához érkezik a WNBA 2018-as alapszakasza:

:

Hirdetés

Elérkezett ez a pillanat is, vasárnapról hétfõre virradóra lezárul a WNBA 2018-as szezonjának alapszakasza. Az utolsó játéknapra is maradtak még izgalmak. Az alábbiakban összegyûjtöttük, hogy mire érdemes figyelni.

Kezdjük azzal, ami már az utolsó játéknap elõtt matematikailag is biztos. Az alapszakaszt a Seattle Storm nyerte. Az is eldõlt, hogy a 7. helyezett a címvédõ Minnesota Lynx lesz, míg a 8. pozícióból a Dallas Wings fordul a rájátszásra. A Las Vegas Aces, a Chicago Sky, a New York Liberty és az Indiana Fever már nem kerülhet be a legjobb nyolc közé. A Sky és a Fever ráadásul egymás ellen mérkõzik, azon a találkozón csak a presztízs lesz a tét.

Nyitott még a második hely sorsa, ami óriási lépéselõnyt biztosít. Hiszen ez a rájátszás elsõ két körében még kiemelést jelent. Az elsõ két helyezett rögtön az elõdöntõben folytatja. Az Atlanta Dream lesz a második, ha legyõzi a Las Vegas Aces-t vagy a Washington Mystics vereséget szenved a Minnesota Lynx-tõl. A Mystics csak egy atlantai vereség és saját gyõzelme esetén elõzhet. Minden más eredménynél a tabella 3. helyén zárnak.

A negyedik helyért a Connecticut Sun és a Los Angeles Sparks fut versenyt. A két csapat egymás ellen lép pályára az utolsó napon. Amennyiben a Sun nyer, biztosan a 4. pozícióban végez és ezzel az elsõ körben kiemelést fog élvezni. Amennyiben a Sparks nyeri a vasárnapi rangadót, akkor sem pecsételõdik meg végleg a Sun sorsa. Abban az esetben ugyanis, ha a Phoenix Mercury vereséget szenvedett a New York Liberty-tõl, még mindig a Connecticut lesz a 4. helyezett.

Amennyiben a Phoenix Mercury legyõzi a New York Liberty-t, az 5. helyen zár, vereség esetén a 6. pozíciót szerzik meg. A Mercury gyõzelme esetén, az a csapat szerzi meg a 4. helyet, amelyik megnyeri a Connecticut Sun – Los Angeles Sparks rangadót. A párharc vesztese pedig mindössze hatodikként zár.

Az alapszakasz utolsó játéknapja

Augusztus 19., vasárnap
21:00 Connecticut Sun – Los Angeles Sparks

Augusztus 20., hétfõ
00:00 Chicago Sky – Indiana Fever
00:00 Las Vegas Aces – Atlanta Dream
00:00 Phoenix Mercury – New York Liberty
1:00 Minnesota Lynx – Washington Mystics
1:00 Seattle Storm – Dallas Wings

Tabella

Hirdetés