Hirdetés
Archivum

Az utolsó játékosmozgások az Euroligában:

:

Hirdetés

Február 15-ig volt módjuk a csapatoknak arra, hogy a FIBA Europe-nál módosítsanak az Euroliga kereteiken. Nagyon sûrû volt a téli átigazolási idõszak, így a várakozásoknak megfelelõen az utolsó napra már nem maradt nagy durranás. A határidõ lejárta elõtt a Polkowice, a Szpartak Moszkva és az USK Praha variált a csapatán.

A CCC Polkowice szakmai stábjának a tengerentúli játékosok korlátja miatt döntenie kellett, hogy magas posztokon az amerikaiak közül az egész alapszakaszt végig küzdõ Megan Frazee vagy a januárban igazolt Jantel Lavender kap lehetõséget az Euroliga nyolcaddöntõjében. Végül Lavender mellett tette le a voksát Arkadiusz Rusin vezetõedzõ.

Lavender jelenleg a Lengyel bajnokságban 14.3 pontot és 9.3 lepattanót átlagol, míg Frazee 12 Euroliga találkozón 9.3 pontot és 2.9 lepattanót hozott össze. A Polkowice az Euroliga nyolcaddöntöjében a Valenciával találkozik.

Az Orenburg ellen készülõ Szpartak Moszkva egy rutinos, 33 éves orosz centerrel Maria Kalmykovával erõsített. Kalmykova az orosz második vonalban szerepelt idén, ahol 10 pontot és 8 lepattanót átlagolt az eddigi 26 találkozóján.

A 194 cm magas center pályafutása csúcsán szerepelt a 2002-es világbajnokságon, a 2003-as Európa-bajnokságon és a 2004-es olimpián az orosz válogatottban. Klubszinten pedig tagja volt 2006-ban annak a Szpartak Moszkvának, amely a Shabtai Kalmanovich-éra elsõ évében Lisa Leslie, Ticha Penicheiro, Linda Frohlich és Gordana Grubin vezérletével megnyerte az Európa Kupát.

A Wisla Krakow-val nyolcaddöntõt játszó USK Praha sérülés miatt volt kénytelen módosítani. Több hónapra kidõlt a centerük Ilona Burgrova, így a helyét a VS Praha alakulatától szerzõdtetett Viktoria Mircheva veszi át. Az ukrán center eddig a Cseh bajnokságban 14.3 pontot és 6 lepattanót átlagolt.

Bár nem utolsó napi igazolás, de a hét elején a Beretta Famila Schio is módosított a keretén. Súlyos vállsérülés miatt az idei szezonban már nem léphet pályára Chiara Pastore és helyette szerzõdtették Ivana Jalcovát. A szlovák válogatott játékos a szezont Gdyniában kezdte, ahol 14 Euroliga alapszakasz találkozón 7.5 pontot, 3 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt. A Schio ellenfele a rájátszásban a címvédõ Salamanca lesz.

Hirdetés